Κάλπες στο ΚΙΝΑΛ: Διαξιφισμοί πριν την τελική αναμέτρηση της Κυριακής

Με το βλέμμα στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, Γιώργος Παπανδρέου και Νίκος Ανδρουλάκης διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με τον πρώην πρωθυπουργό να μιλά στην ΕΡΤ για κενό εξουσίας στην Βουλή αν εκλεγεί πρόεδρος ο Κρητικός ευρωβουλευτής.

«Το να εκλέξει κάνεις τον κύριο Ανδρουλάκη δεν θα τον βάλει στη Βουλή. Δεν έρχεται στην ελληνική Βουλή, παραμένει στο Ευρωκοινοβούλιο. Άρα θα έχουμε ένα κενό εξουσίας στην Βουλή, θα κάνει πάρτι ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας» δήλωσε στην ΕΡΤ1 ο κ. Παπανδρέου.

«Δεν πρόκειται να ακολουθήσω κανέναν δρόμο έντασης. Δεν πρόκειται να μπω πεδίο έντασης, αντιπαράθεσης. Ζητώ ισχυρή εντολή ανανέωσης, ενότητας και πολιτικής αυτονομίας της Παράταξης», ανέφερε στο MEGA ο κ. Ανδρουλάκης.

Εκτός από τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος δήλωσε τη στήριξή του στον Νίκο Ανδρουλάκη, οι άλλοι υποψήφιοι δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν υποδείξεις ενόψει δεύτερου γύρου.

«Είναι ξεκάθαρο, ότι οι πολίτες εμπνέονται και δεν καθοδηγούνται. Είναι, λοιπόν, μακριά από εμένα παλαιοκομματικές πρακτικές και μέθοδοι. Δεν είμαι κομματάρχης της δεκαετίας του 60, για να υποδεικνύω επιλογές στα μέλη και τους φίλους του Κινήματος», επεσήμανε ο Παύλος Χρηστίδης.

«Οι άνθρωποι που ήρθαν και ψήφισαν εμένα έχουν τη δική τους αποφασιστική ικανότητα να δούνε τι θα κάνουνε την επόμενη Κυριακή», είπε στο OPEN ο Παύλος Γερουλάνος.

Την εκτίμησή του για τα κέρδη από τη συνάντηση Πούτιν-Μητσοτάκη στο Σότσι εξέφρασε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων ο Δρ. στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς, Λίνα Μπεθάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος