Κάλεσμα Χαρίτση σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

«Σήμερα υπερασπιζομαστε το δημόσιο πανεπιστήμιο, σήμερα υπερασπιζομαστε και το Σύνταγμα της χώρας. Υπερασπιζομαστε τις συλλογικες κατακτήσεις του ελληνικού λαού», σημείωσε σε δήλωσή του στο περιστύλιο ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης και κάλεσε ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Πλεύση Ελευθερίας να καταθέσουν από κοινού με τη Νέα Αριστερά, πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με αφορμή το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια .

Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση παραβιάζει ανερυθριαστα το Σύνταγμα που ρητά ορίζει ότι δεν επιτρέπεται η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Καλώ σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Πλεύση Ελευθερίας να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης».

«Όλες οι δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί», τόνισε ο κ. Χαρίτσης λέγοντας πως «εδώ δεν χωρούν μισόλογα».

Την πρόταση επανέλαβε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τη Βουλή όπου διεξάγεται η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος