Κάλαντα στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Μαξίμου, στην Κουμουνδούρου-Τα μηνύματα για την Πρωτοχρονιά (video)

Χαρμόσυνες μουσικές και τραγούδια πλημμύρισαν το Προεδρικό Μέγαρο, με τους άνδρες της προεδρικής φρουράς να λένε πρώτοι τα κάλαντα στον Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ με κάλαντα από τα παιδιά της Χειμάρρας και της Δρόπολης,τον Φιλανθρωπικό Οργανισμός “Θεόφιλος” και την Πολιτιστική-Μουσικοχορευτική Ομάδα Καστελλορίζου, ξεκίνησε η τελευταία ημέρα του χρόνου στο Μέγαρο Μαξίμου. Ποντιακά και κρητικά κάλαντα άκουσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και δεν αρνήθηκε να σύρει τον ποντιακό χορό.

«Η συγκυρία επιτάσσει να οικοδομήσουμε μια ρεαλιστική Εθνική Στρατηγική και να την υπηρετήσουμε με σθένος, συνέπεια και αρραγή Ενότητα», τονίζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και υπογραμμίζει, ότι «από εμάς εξαρτάται το 2020 ν’ αποτελέσει ορόσημο στην ευόδωση της Εθνικής μας Στρατηγικής, και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθούμε σ΄αυτή τη μεγάλη και ελπιδοφόρα πρόκληση”

«Το μέλλον μας καλεί να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων. Τα Εθνικά μας όπλα, ήτοι το ακατάβλητο σθένος μας και η αρραγής Ενότητά μας, μας το επιτρέπουν”, επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά υπογραμμίζει:

“Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι είναι τόσο συνεπής ως προς την τήρηση των Ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων, ώστε ακόμη και τα Εθνικά της Θέματα, κατ’ εξοχήν δε εκείνα που αφορούν τις σχέσεις της με την Τουρκία, τα υπερασπίζεται αποκλειστικώς και μόνο στην βάση του Ευρωπαϊκού Δικαίου, συνακόλουθα δε στην βάση του Διεθνούς Δικαίου. Δυστυχώς, η ίδια η Τουρκία υπονομεύει επικίνδυνα κάθε πτυχή της Ευρωπαϊκής της προοπτικής, παραβιάζοντας, ευθέως και απροκαλύπτως, το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Θα υπερασπισθούμε, στο ακέραιο, τα Κυριαρχικά μας Δικαιώματα ως προς τα Σύνορα, την Υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Ελλάδας και της ΕΕ”.

«Γύρω μας πνέει ένας αέρας αισιοδοξίας. Εδραιώνεται μία νέα εθνική αυτοπεποίθηση. Η πίστη ότι αξίζουμε καλύτερα και ότι, ενωμένοι, μπορούμε επιτέλους να πάμε την Ελλάδα μπροστά» τονίζει, μεταξύ άλλων, στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το 2020 αφήνουμε πίσω τον διχασμό, το ψέμα και την ανικανότητα. Και βαδίζουμε με σιγουριά μπροστά» σημειώνει επίσης ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας το νέο έτος, «χρονιά, ακόμη πιο ανοιχτής σκέψης και ακόμη τολμηρότερου έργου».

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στα όσα έγιναν τους τελευταίους έξι μήνες από την κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι οι εκλογές της 7ης Ιουλίου «άνοιξαν τον δρόμο για λιγότερους φόρους, καλύτερες δουλειές και περισσότερη ασφάλεια» αλλά και «για ανάπτυξη για όλους».

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας και πάλι την ενότητα του λαού μας. «Οι γεωπολιτικές προκλήσεις δεν μας φοβίζουν. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους. Έχουμε την αποτρεπτική ικανότητα να αποκρούσουμε οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» σημειώνει, συμπληρώνοντας πως «Έχουμε πάνω από όλα ένα λαό ενωμένο αλλά και ώριμο».

Στα προβλήματα και τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, αναφέρεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του και καλεί τους πολίτες να αντικρύσουν το 2020 με αισιοδοξία, βεβαιώνοντας ότι ο λαός μας έχει αποδείξει ότι διαθέτει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα, να αντισταθεί σε κάθε είδους οπισθοδρόμηση.

Ο κ. Τσίπρας κάνει ειδική αναφορά στην τουρκική προκλητικότητα λέγοντας ότι “πρέπει να αντιμετωπιστεί με ενότητα, αποφασιστικότητα και εθνική στρατηγική. Όχι με αμηχανία. Ούτε με κορώνες πατριδοκαπηλίας, όπως δυστυχώς συνέβη για λόγους ψηφοθηρίας τα προηγούμενα χρόνια. Ούτε όμως και με υποχωρητικότητα από την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων”.

Κάνει έναν πολιτικό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε λέγοντας “μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, φτάσαμε στην Ιθάκη. Πετύχαμε έναν κορυφαίο συλλογικό στόχο. Μια μεγάλη εθνική επιτυχία που σηματοδότησε η έξοδος από τα μνημόνια και η ρύθμιση του δημόσιου χρέους που συνιστά ανάκτηση μέρους της χαμένης μας εθνικής κυριαρχίας. Και ως αποτέλεσμα αυτής της επιτυχίας, ο λαός μας ένιωσε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, εντός του 2019, να του επιστρέφεται ένα κομμάτι των θυσιών μίας ολόκληρης δεκαετίας”.

Η Φώφη Γεννηματά. Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της τόνισε:

«Η νέα χρονιά είναι η ώρα να βάλουμε τις βάσεις για τη νέα αλλαγή. Με όραμα, αλληλεγγύη, αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στους νέους. Τη δεκαετία που ξεκινά οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα και τη ζωή μας καλύτερη. Ας κάνουμε την ελπίδα αληθινή”, επεσήμανε στη δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αφού άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τη χορωδία συλλόγου Κρητών Αγ. Δημητρίου και τον σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου.

Δ. Κουτσούμπας: «Χρόνια πολλά, ευτυχισμένο και αγωνιστικό το 2020»

“Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, παρά τις σημερινές δυσκολίες της ίδιας της ζωής, της ταξικής πάλης και βέβαια επειδή βρισκόμαστε στην “αυγή” της νέας δεκαετίας, πρέπει να σας πούμε ότι νιώθουμε πιο έτοιμοι, πιο ώριμοι, πιο ικανοί, να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα, τα δικαιώματα των εργαζομένων της χώρας μας, τα δικαιώματα της νέας γενιάς, των παιδιών μας, των γενιών που έρχονται και βεβαίως να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα συνολικά του ελληνικού λαού”, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αφού προηγουμένως άκουσε τα κάλαντα από συγκρότημα μαθητών μουσικών σχολείων, στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, στον Περισσό.

ΕΡΤ1-ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη, Γιάννης Τρουπής, Γιάννης Φασουλάς, Λίνα Μπεθάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος