Κακοκαιρία και οικονομία στο επίκεντρο της τακτικής συνάντησης Σακελλαροπούλου-Μητσοτάκη

Κακοκαιρία και οικονομία βρέθηκαν στο επίκεντρο της μηνιαίας ενημέρωσης του πρωθυπουργού στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το αποτελεσματικό κράτος αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα και η δουλειά που γίνεται στην πολιτική προστασία είναι πολύ σημαντική, καθώς έχουν μπει τα θεμέλια, ήταν η διαπίστωση του κ. Μητσοτάκη.

«Η προσπάθεια για να χτίσουμε ένα ανθεκτικό και αποτελεσματικό κράτος είναι συνεχής και αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για αυτή την κυβέρνηση. Θα υπάρχουν και πισωγυρίσματα, θα υπάρχουν και αστοχίες τις οποίες πάντα με θάρρος οφείλουμε να αναγνωρίζουμε, κυρίως για να μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να γινόμαστε συνέχεια καλύτερο. Όμως πρέπει να σας πω ότι συνολικά η δουλειά που έχει γίνει στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας σε αυτούς τους 30 μήνες θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική και έχουμε βάλει τα θεμέλια για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε διαδικασίες, εξοπλισμό, εκπαίδευση έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε απρόοπτο όσο έντονο κι αν είναι αυτό», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Οι πυρκαγιές και η κακοκαιρία μας διδάσκουν ότι η χώρα πρέπει το συντομότερο δυνατό να αποκτήσει και να εδραιώσει μάλλον ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό μοντέλο αντιμετώπισης κρίσεων», σχολίασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πρέπει να γίνουν πολλά, αλλά είναι απαραίτητο ακόμη και σε ακραίες συνθήκες να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών υπογράμμισε η κ. Σακελλαροπούλου.

Αναφερόμενος στην οικονομία ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης την επένδυση της JP Morgan και δήλωσε αισιόδοξος για τις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές της.

«Γνωρίζω πολύ καλά ότι το πρώτο μέλημα των πολιτών σήμερα είναι η ακρίβεια. Μία εισαγόμενη ακρίβεια, αποτέλεσμα πληθωριστικών πιέσεων προερχόμενων από τις ανατιμήσεις στην αγορά της ενέργειας. Πλην όμως υποχρέωση της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη η οποία δρομολογείται, να αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες, κανείς να μη μένει πίσω και γι’ αυτό και η κυβέρνηση θα παραμείνει απολύτως συνεπής στην πολιτική στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος όλων των πολιτών για να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά και αυτό το κύμα ακρίβειας το οποίο ελπίζουμε να είναι πρόσκαιρο αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με απόλυτη ακρίβεια πότε αυτό θα τελειώσει», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχουμε τις επιχειρήσεις startups, έχουμε νέους ανθρώπους με νέες δεξιότητες, δίνονται οι δυνατότητες δηλαδή πέρα από την επιχειρηματικότητα και την είσοδο κεφαλαίων στη χώρα την οποία δεν υποτιμώ καθόλου, να δοθεί η ευκαιρία σε ανθρώπους να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Ιδίως τη νέα γενιά η οποία έχει πάρα πολλά να προσφέρει και πλήττεται φυσικά περισσότερο από την ανεργία. Επομένως όλα αυτά είναι προς τη θετική κατεύθυνση θα έλεγα», απάντησε η κ. Σακελλαροπούλου.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος