Κ. Υφαντής: Κανένα συμφέρον στη ρήξη σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας (audio)

Επιβεβαιώθηκε το πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί η Ευρωτουρκική σχέση τα δύο τελευταία χρόνια, από τη Σύνοδο της Βάρνας, δήλωσε ο Κώστας Υφαντής, αναπληρωτής καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πάντειο και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Καντίρ Χας, στην Κωσταντινούπολη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Ο κ.Υφαντής τόνισε ότι και οι δύο πλευρές, ΕΕ και Τουρκία, έδειξαν ότι δεν έχουν καμιά διάθεση και συμφέρον να διαρρήξουν την Ευρωτουρκική σχέση, παρά την οξύτητα του τελευταίου καιρού. «Θα δούμε εάν είναι προσωρινό, αλλά έχουμε επιστροφή στο κλίμα του 2016 όταν και είχαμε τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τον έλεγχο και τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών» επισήμανε.

Πρόσθεσε ότι το μεταναστευτικό είναι πολύ σημαντικό για την Ευρώπη, αφού εκεί βρίσκεται και η αιτία της ανόδου λαϊκίστικών, ακροδεξιών πολιτικών κομμάτων και αποσταθεροποίησε το ευρωπαϊκό πολιτικό αφήγημα.

Επισήμανε ότι οι κύριοι Τουσκ και Γιούνκερ έθεσαν τα θέματα της προκλητικότητας της Τουρκίας σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειιο Και ότι ο κ .Ερντογάν μάλλον θα έδωσε τυπική διπλωματική απάντηση σε ό,τι αφορά το Αιγαίο και την Κύπρο. Όμως, τόνισε ο κ. Υφαντής, οι δηλώσεις Γιούνκερ αφήνουν ενδεχομένως ένα παράθυρο ανοιχτό για θετική εξέλιξη σε σχέση με τους δύο Έλληνες αξιωματικούς.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ