Κ. Χατζηδάκης – Κατώτατος μισθός στα 780 ευρώ: Τι κερδίζουν οι εργαζόμενοι – Αυξάνονται 19 επιδόματα

Για «αύξηση που επιβάλλεται από τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων αλλά και στηρίζεται στην ανάπτυξη της οικονομίας» έκανε λόγο ο κ. Κωστής Χατζηδάκης στις ανακοινώσεις για την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού.

Από τα 713 ευρώ αυξήθηκε στα 780 ευρώ ο κατώτατος μισθός, είπε ο υπουργός Εργασίας. «Είναι μια αύξηση που επιβάλλεται από τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων. Είναι μία αύξηση σημαντική και δίκαια, είπε.

Όπως είπε τώρα ο κατώτατος μισθός είναι 713 ευρώ, αυξημένος κατά 10% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Διευκρίνισε ότι «με τον κατώτατο μισθό αμείβονται 585.000 σε σύνολο 2,5 εκατ. εργαζομένων που είναι στο ΕΡΓΑΝΗ. Είναι μειωμένοι κατά 60.000 σε σχέση με το 2021 γεγονός που δείχνει τη δυναμική της οικονομίας καθώς τώρα αυτή παίρνουν υψηλότερες αμοιβές».

Όπως συνέχισε κ. Χατζηδάκης, για την αύξηση του κατώτατου μισθού ελήφθησαν υπόψη: α) Η πτώση της ανεργίας που δείχνει οτι η οικονομία έχει δυναμική, β) η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια και γ) η ανάκαμψη της οικονομίας θα συνεχιστεί και το 2023, στο 2%.

«Το 2019 τα καθαρά που έμεναν στην τσέπη του εργαζόμενου ήταν 548 ευρώ, τώρα θα μένουν 667 με 14 καταβολές. Σε 12μηνη βάση, το 2019 ο καθαρός μισθός ήταν 639 ευρώ ενώ τώρα θα είναι 778 ευρώ».

Κ. Χατζηδάκης – Κατώτατος μισθός στα 780 ευρώ: Τι κερδίζουν οι εργαζόμενοι – Αυξάνονται 19 επιδόματα

Σχετικά με τις τριετίες είπε ότι έχουν ρυθμιστεί με συγκεκριμένο τρόπο από 2012 και πως το καθεστώς θα αλλάξει όταν η ανεργία πέσει από το 10%, κάτι που εξαρτάται από την πορεία της χώρας.

Η αύξηση στον κατώτατο μισθό συμπαρασύρει 19 επιδόματα, ανάμεσά τους το επίδομα ανεργίας στα 479 ευρώ.

Κ. Χατζηδάκης – Κατώτατος μισθός στα 780 ευρώ: Τι κερδίζουν οι εργαζόμενοι – Αυξάνονται 19 επιδόματα

«θέλω να υπενθυμίσω ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει προς τα πάνω μια σειρά από επιδόματα. Πρώτα και κύρια το επίδομα ανεργίας, το οποίο ήταν 399 ευρώ όταν ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση Μητσοτάκη και στη συνέχεια ανέβηκε στα 438 ευρώ. Πλέον θα είναι 479 ευρώ. Δεν αυξάνεται μόνο αυτό το επίδομα. Αυξάνονται συνολικά 19 επιδόματα. Δεν ξέρω αν έχει νόημα να τα πω. Είναι η ειδική παροχή μητρότητας, το επίδομα γονικής αδείας, το βοήθημα λήξης ανεργίας, το βοήθημα τρίμηνης παραμονής στα μητρώα ανέργων, το επίδομα, η επίσχεση εργασίας, το εποχικό των οικοδόμων, το εποχικό για καλλιτέχνες, θέατρα, τουρισμό κλπ.»

Αναλυτικά όλες οι πληροφοφίες για την αύξησησ του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ – Δείτε εδώ τους πίνακες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος