Κ. Βελόπουλος: Να αφήσει η κυβέρνηση τις θριαμβολογίες για τα F-35 και ας μπει στην ουσία της άμυνας της χώρας

Για «θριαμβολογίες του Έλληνα πρωθυπουργού περί αγοράς των F-35» κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, επισημαίνοντας ότι σε αυτές «απάντησε ήδη ο αντιπρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών κύριος Μικς», ο οποίος σύμφωνα με τον Κυριάκο Βελόπουλο «αποσαφήνισε, δια της επιστολής του, ότι αν δεν υπέγραφε ο κύριος Μητσοτάκης να πάρουν οι Τούρκοι τα F-16, δεν θα έπαιρνε η Ελλάδα τα F-35».

«Άρα εδώ έχουμε ένα τεράστιο ζήτημα για τον κύριο Μητσοτάκη», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, προσθέτοντας ότι «το δεύτερο είναι ότι ενώ για την Τουρκία αναφέρονται όλα τα εξοπλιστικά, όλος ο εξοπλισμός πλήρης με κατάλογο κανονικό, για την Ελλάδα η επιστολή μιλά για πρόθεση αγοράς». Επίσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, υποστήριξε ότι «στα Ελληνικά F-35 αναφέρεται μόνο το κόστος του αεροσκάφους και του εφεδρικού κινητήρα, χωρίς να υπάρχει καμία αναφορά στα οπλικά συστήματα που θα φέρουν», πως «η δε επιστολή Μπλίνκεν συνδέει την παραλαβή των F-35 με τα όπλα που πρέπει να στείλει η Ελλάδα στην Ουκρανία για ακόμα μια φορά» και ότι αυτό «αποτελεί ουσιαστικά μη ενίσχυση της χώρας».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Βελόπουλος, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία δέσμευση από την πλευρά των ΗΠΑ ότι τα όπλα αυτά που παίρνει η Τουρκία δεν θα χρησιμοποιηθούν εις βάρος μας», τονίζοντας ότι «αυτό που πρέπει να καταλάβουμε στο τέλος και είναι ξεκάθαρο, είναι: τα όπλα αυτά τα πήρε ο πρωθυπουργός για να χρησιμοποιηθούν για την Ελλάδα ή για να τα χρησιμοποιήσουμε στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, που χρειάζεται να έχει απέναντι του τη Ρωσία;». «Είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση. Ας αφήσει λοιπόν τις θριαμβολογίες και ας μπει στην ουσία της άμυνας της χώρας», κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, στη δήλωσή του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος