Κ. Τασούλας στην ΕΡΤ: «Δεν μας έστειλε εδώ ο κόσμος για να βγάλουμε τα απωθημένα μας, ούτε για να χρησιμοποιήσουμε τη Βουλή ως φόντο»

«Δεν ήρθε η Βουλή σε εμάς. Εμείς πήγαμε στη Βουλή, άρα εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε στους κανόνες της Βουλής», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στο Κέντρο» και τον Γιώργο Κουβαρά, εξηγώντας το μήνυμα στην ομιλία του κατά την πρώτη συνεδριάση της νέας Βουλής στις Αρχές Ιουλίου, πως θα διαφυλάξει την απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη λειτουργία και τις εργασίες του κοινοβουλίου.

Για την επανεκλογή του, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Δεν παύει αυτό να είναι μια μεγάλη τιμή και τολμώ να πω και μια μοναδικότητα (…) Αυτό είναι μια εξαιρετική μεγάλη τιμή. Μια πρωτιά η οποία σε φέρνει σε δύσκολη θέση γιατί ανεβάζει εξαιρετικά τον πήχη, αλλά αυτό έχει και τη γοητεία του. Γιατί είναι μια πρόκληση η οποία σημαίνει ότι θα πρέπει να διατηρήσω αυτή τη σχέση όσο το δυνατόν -με βάση αυτά που είπα και στην ομιλία μου- επί τη ανάληψης των καθηκόντων μου, ώστε να λειτουργήσει η Βουλή με τη συναίνεση και τη συνεργασία όλων απρόσκοπτα, όπως απαιτεί το Σύνταγμα. Γιατί το Σύνταγμα απαιτεί η Βουλή να λειτουργεί ανεμπόδιστα, απρόσκοπτα, ούτε η πλειοψηφία να μετέρχεται της λεγόμενης πλειοψηφικής αδιαλλαξίας, ούτε η μειοψηφία να μετέρχεται διαφόρων μεθοδεύσεων περί τον Κανονισμό, οι οποίες και να παρεμποδίζουν την ομαλή ροή των εργασιών».

Για την αναφορά του εξαρχής ότι «κανείς δεν πρέπει να καταδεχθεί να γίνει διακονιάρης εφήμερης δημοσιότητας», εξήγησε σχετικά:

«Δεν μας έστειλε εδώ ο κόσμος για να βγάλουμε τα απωθημένα μας, ούτε για να χρησιμοποιήσουμε τη Βουλή ως σκηνικό, ως φόντο. Δεν ήρθε η Βουλή σε εμάς. Εμείς πήγαμε στη Βουλή, άρα εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε στους κανόνες της Βουλής».

Για τη συνδρομή της Βουλής στην πανδημία, ανέφερε:

«Πήραμε την απόφαση να διαθέσουμε από τα αποθεματικά της Βουλής και από οικονομίες που κάναμε, περικοπές υπερωριών κλπ. οκτώ εκατομμύρια ευρώ και κατασκευάστηκαν 50 θέσεις Μονάδων Εντατικής θεραπείας. Στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, σε ένα χώρο τριών στρεμμάτων χτίστηκε ένα καινούργιο μικρό νοσοκομείο σε δυόμιση στρέμματα “από το μηδέν”. Αυτό έγινε σε δύο μήνες – από την ώρα που άρχισαν οι χωματουργικές εργασίες, μέχρι τη μέρα που ο κ. Μητσοτάκης και εγώ εγκαινιάσαμε το κτίριο παρουσία όλων των κομμάτων. Γιατί ήταν ομόφωνη απόφαση αυτή. Πέρασαν δύο μήνες. Καταφέραμε με διαδικασίες που δεν υποκύπτουν στη βασανιστική τυπολατρία της γραφειοκρατίας και χωρίς να είναι αδιαφανείς, να χτίσουμε πενήντα θέσεις ΜΕΘ, ένα μικρό νοσοκομείο μέσα σε δύο μήνες».

Ο κ. Τασούλας ανέλυσε και τον διάκοσμο του κτιρίου της Βουλής, με αφορμή το σημείο στο οποίο πραγματοποιήθηκε η τηλεοπτική συνέντευξη, που δεν ήταν άλλο από το ίδιο το γραφείο του Προέδρου.

Σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής μετά το ’56 πέρασαν ο Ροδόπουλος, βουλευτής Λαρίσης – αδερφός του περίφημου Καραγάτση, του συγγραφέα. Ακολούθησαν ο Παπακωνσταντίνου, ο Παπασπύρου, οι Αλευράς, Κακλαμάνης, Τσαλδάρης, Μπενάκη, Ψαρούδα, Σιούφας, Μεϊμαράκης, Κωνσταντοπούλου, Βούτσης και, πλέον, ο ίδιος. Προηγουμένως, ήταν γραφεία του υπουργικού Συμβουλίου.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος