Κ. Σκρέκας: Με έωλα επιχειρήματα προσπαθούν να πλήξουν κυβέρνηση και πρωθυπουργό για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη

Σύνοψη
  • Ο κ. Σκρέκας απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι υπάρχει θέμα αλλοίωσης της έρευνας και για αυτό κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας
  • Αντέτεινε ότι «η δικαστική εξουσία έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα»

Επίθεση στα κόμματα της Αντιπολίτευσης που κατέθεσαν την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με αφορμή την υπόθεση των Τεμπών εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, κατηγορώντας τα ότι με έωλα επιχειρήματα προσπαθούν να πλήξουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.

«Είναι προφανές ότι το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που αφαίρεσε τις ψυχές σε αγγελούδια, μας σημάδεψε όλους. Πρέπει λοιπόν να χαμηλώσουμε τους τόνους μπροστά στην ύψιστη οδύνη των συγγενών κα των οικογενειών τους και να δουλέψουμε όλοι μαζί για να αποτρέψουμε στο μέλλον άλλα τέτοια δυστυχήματα» τόνισε ο κ. Σκρέκας και πρόσθεσε: «Βεβαίως και τα λάθη πρέπει να αναγνωρίζονται και όχι να τα αποκρύπτουμε και να τα βάζουμε κάτω από το χαλί, διότι διογκώνονται και αυτό, όποτε έχει γίνει, το πλήρωσε ακριβά ο ελληνικός λαός».

«ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας, που συνυπέγραψαν την πρόταση δυσπιστίας, δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τη γρήγορη διερεύνηση της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη αλλά το βλέπουν ως ευκαιρία για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, με έωλα όμως επιχειρήματα για να πλήξουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε: «Με την πρόταση δυσπιστίας δεν θέλετε πραγματικά την αλήθεια, όπως ισχυρίζεστε. Όμως η πρόταση δυσπιστίας θα πετύχει τον στόχο της να φανεί η αλήθεια. Γιατί δίνεται τη δυνατότητα στη κυβέρνηση μας να απαντήσουμε σε όλα τα έωλα επιχειρήματά σας και να λάμψει όλη η αλήθεια».

Ο κ. Σκρέκας απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι υπάρχει θέμα αλλοίωσης της έρευνας και για αυτό κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας, αντιτείνοντας ότι «η δικαστική εξουσία έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα».

«Δεν υπήρξε καμία προσπάθεια για χειραγώγηση της κοινής γνώμης με το ηχητικό απόσπασμα, όπως λέει το δημοσίευμα και αναπαράγεται από την Αντιπολίτευση ότι έγινε δήθεν για να αποδοθεί σε ανθρώπινο λάθος. Το ίδιο βράδυ του δυστυχήματος, ακούσατε τα ρεπορτάζ που περιέγραφαν τι έγινε εκείνη την τραγική βραδιά. Τι είπε ο ίδιος ο σταθμάρχης, ο δικηγόρος του. Προσπαθείτε όμως να δημιουργήσετε εντυπώσεις για ένα θέμα που μας συγκλόνισε όλους. Συνεχίζετε να μιλάτε για απόπειρα συγκάλυψης ενώ κανείς δεν κατέθεσε κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι κάποιοι προσπάθησαν να συγκαλύψουν την αλήθεια και να εμποδίσουν τη δικαιοσύνη να διαλευκάνει την υπόθεση» υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας. Και συνέχισε: «Σύμφωνα με το Σύνταγμα, έχετε τη δυνατότητα να καταθέσετε πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, αλλά πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που προφανώς και δεν έχετε».

«Η δικαιοσύνη έχει όλα τα στοιχεία και θα αποφασίσει, θα δικάσει και θα ερευνήσει τα πάντα. Βεβαίως χρειάζεται να δοθούν απαντήσεις γα τα πάντα, και θα δοθούν οι απαντήσεις για τα πάντα. Η δικαιοσύνη, αυτή τη στιγμή, ελέγχει τα πάντα και θα δώσει απαντήσεις για όλα, και για τα ηχητικά ντοκουμέντα και για τα αίτια και για αυτούς που ευθύνονται» επεσήμανε.

Ακόμα, ο κ. Σκρέκας αποσυνέδεσε τη μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717 από το τραγικό δυστύχημα, αντιτείνοντας ότι «και πριν 20 και 30 χρόνια δεν υπήρχαν τέτοια συστήματα αλλά ποτέ δεν έγινε τέτοιο δυστύχημα». «Μπορεί οι συμβάσεις ασφαλείας να ενισχύουν την ασφάλεια των τρένων αλλά στο συγκεκριμένο δυστύχημα παραβιάστηκε το ευαγγέλιο και οι κανόνες ασφαλείας, έγιναν λάθη και αυτά διερευνά η δικαιοσύνη. Εσείς όμως συνδέετε με λογικό άλμα τη σύβαση 717» είπε.

«Σε καμία περίπτωση η ΝΔ δεν προσπαθεί να συγκαλύψει την αλήθεια, ούτε η κυβέρνηση που πάντα λέει την αλήθεια ακόμα και κόντρα σε αυτά που μπορεί να νομίζει η μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης» συμπλήρωσε.

«Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ανέλαβε την πολιτική ευθύνη. Ποιος άλλος το έχει κάνει αυτό στο παρελθόν; Ένα πράγμα προσπαθείτε να χειριστείτε με την πρόταση δυσπιστίας. Να εκμεταλλευτείτε την τραγική υπόθεση για να κερδίσετε λίγους ψήφους ενόψει των ευρωεκλογών. Η ΝΔ όμως ποτέ δεν κρύφτηκε ούτε πρόκειται να κρυφτεί. Προχωράμε με πραγματικό ενδιαφέρον για να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που βιώνουν καθημερινά οι Έλληνες. Και είμαστε εδώ με έργα, πρόγραμμα και σχέδιο και όχι κούφια λόγια» κατέληξε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος