Κ. Σακελλαροπούλου: Να επιβεβαιώσουμε τη στήριξη στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συμμετέχει στην 4η Σύνοδο Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, που διεξάγεται στο Ρέικιαβικ στις 16 και 17 Μαΐου.

Κατά την άφιξή της στο Συνεδριακό Κέντρο Harpa, η κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε ότι βρίσκεται στην Ισλανδία εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην 4η Διάσκεψη Κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης και πρόσθεσε «Ενδεικτικό της σημασίας της είναι ότι, από το 1949, έτος ίδρυσης του θεσμού, έχουν διεξαχθεί μόνον άλλες τρεις διασκέψεις κορυφής».

Όπως τόνισε «Το Συμβούλιο της Ευρώπης καλείται να επαναπροσδιορίσει την αποστολή του, υπό το φως νέων απειλών κατά της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και να επιβεβαιώσει τη στήριξή του στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή».

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι «Στο πλαίσιο αυτό, θα υιοθετηθεί κείμενο Πολιτικής Διακήρυξης με θέμα “Ενωμένοι για την Ευρώπη”».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην 4η Σύνοδο Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, επισκέφθηκε το Ισλανδικό Κοινοβούλιο και ξεναγήθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη και στη λουθηρανική εκκλησία Hallgrimskirkja.

Χθες, η κυρία Σακελλαροπούλου περιηγήθηκε στο εθνικό πάρκο Thingvellir που περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, περιοχή στην οποία ιδρύθηκε το πρώτο κοινοβούλιο της βόρειας Ευρώπης, το 930 μ.Χ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος