Κ. Παπαδάκης στο ΕΡΤNews: Η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη από τον μεγάλο αγώνα των φοιτητών

Σύνοψη
  • «Η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη» σχολίασε ο ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, μιλώντας την Κυριακή (3/3) στο ΕΡΤNews

«Η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη» σχολίασε ο ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, μιλώντας την Κυριακή (3/3) στο ΕΡΤNews, «καθώς το 70% των φοιτητών διαφωνεί με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και εδώ και δύο μήνες πραγματοποιεί μεγάλες, επίμονες κινητοποιήσεις, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό να «περνάει από φροντιστήρια» την ΔΑΠ».

«Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια», σημείωσε, «πάνε μαζί με τα φοιτητικά δάνεια, όπως συμβαίνει σε χώρες της ΕΕ, τα οποία θα τα φεσωθεί η λαϊκή οικογένεια και οι σημερινοί φοιτητές θα δουλεύουν μέχρι τα 50 για να τα ξεχρεώσουν».

Ακόμα έφερε το παράδειγμα «συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία, όπου τα ιδιωτικά νοσοκομεία θησαυρίζουν και στα δημόσια χθες έκαναν ανάνηψη σε καρέκλα».

Επίσης στηλίτευσε την στάση άλλων κομμάτων, «όπως του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που συμφωνούν στην παιδεία-εμπόριο, μιλούν για δίδακτρα, βουλευτές τους λένε ότι θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο», αλλά και «διαχρονικά στήριξαν την εμπορευματοποίηση της παιδείας, όπως με τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά», ενώ «μαρτυρούν ότι θέλουν και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να φέρουν και να ενταθεί περισσότερό η ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των δημοσίων».

Ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι «αν ενδιαφέρεται η κυβέρνηση για τους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό να σπουδάσουν, να ανοίξει θέσεις στο δημόσιο πανεπιστήμιο, να χρηματοδοτήσει ένα σύγχρονο δημόσιο πανεπιστήμιο, ποιοτικό και αναβαθμισμένο με εγκαταστάσεις, εστίες κ.ά.».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος