Κ. Νοτοπούλου στο Πρώτο: Είμαι κοντά σε υποψηφιότητες που θέλουν τη διεύρυνση (audio)

«Θα φανεί στο χειροκρότημα» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου, απαντώντας στο εάν μπορούν να γεφυρωθούν οι διαφορετικές θέσεις και προτάσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έως τον Σεπτέμβριο, που έχει οριστεί η ημερομηνία εκλογής προέδρου. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο, δεν ξεκαθάρισε ποια υποψηφιότητα πρόκειται να υποστηρίξει, λέγοντας «αυτά αποφασίζονται με βάση πολιτικές πλατφόρμες, με βάση πολιτικά σχέδια και αυτά θα συζητηθούν στο συνέδριό μας».

«Είναι προφανές πως όλοι μας είμαστε συνεπείς και θα πρέπει να είμαστε συνεπείς στη μέχρι τώρα πορεία μας, στην αγωνία μας για το πού θα κατευθυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, για το άνοιγμα ή όχι και προφανώς βρίσκομαι πιο κοντά σε υποψηφιότητες που υποστηρίζουν και τη στρατηγική της διεύρυνσης και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να εκφράσει όλο τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο, από τη ριζοσπαστική Αριστερά μέχρι και το προοδευτικό κέντρο. Και με αυτή την έννοια είμαι πιο μακριά από υποψηφιότητες που είτε στην πράξη μέχρι τώρα είτε κατά δήλωσή τους έχουν επιλέξει μία αναδίπλωση σε μία ζεστή φωλιά της Αριστεράς, που όμως μας απομακρύνει και από την κυβερνώσα αριστερά και κυρίως απομακρύνει την κοινωνία από τους κόλπους της» είπε στη συνέχεια η κ. Νοτοπούλου.

«Η άποψή μου ήταν, ότι χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο, ακριβώς γιατί εδώ πρόκειται για τη διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού φορέα που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τέτοια ζητήματα αλλά και περισσότερα από αυτά. Δηλαδή, αν η συζήτηση παραμείνει στο αν είμαστε σε αυτή την κατεύθυνση ή στην άλλη και δεν αντιληφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι σήμερα συμβαίνουν πράγματα στην κοινωνία, ότι υπάρχει μία ανάγκη ιδεολογικής αναγέννησης, ότι πρέπει ο λόγος όχι απλά να είναι πειστικός αλλά να είναι οραματικός ώστε να προσφέρουμε ένα σύγχρονο όραμα και αυτό δύσκολα γεννιέται μέσα σε ένα μήνα, τότε, νομίζω ότι δεν θα ξεκινήσουμε με τους καλύτερους όρους» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Νοτοπούλου.

«Δεν μας έλειπε το πρόσωπο, γι΄ αυτό με ακούτε προβληματισμένη. Και χθες υπήρχε έντονος προβληματισμός. Πρόσωπο είχαμε. Δεν είχαμε ένα κόμμα ικανό πιθανά να εμπνεύσει. Δεν είχαμε μία πρόταση που ίσως να ανταποκρίνεται, να μοιάζει αρκετά αξιόπιστη. Πρέπει να το δούμε αυτό. Πώς φτιάχτηκε το πρόγραμμα, για παράδειγμα, ποιος έφτιαξε το πρόγραμμα, αν είχε αξιοποιηθεί όλη η επιστημονική κοινότητα, αν φροντίσαμε να φτιάξουμε θετικούς όρους» προσέθεσε η κ. Νοτοπούλου, χαρακτηρίζοντας την παραίτηση Τσίπρα «αιφνιδιαστική, πολύ σκληρή και οδυνηρή για κάποιους από εμάς».

«Παρόλο που πιέζει ο χρόνος, κανείς δεν ήταν έτοιμος γι’ αυτό το γεγονός. Άρα λοιπόν, η επόμενη μέρα θα πρέπει να συζητηθεί πάρα πολύ. Ο Αλέξης Τσίπρας παραμέρισε για να περάσει αυτό το νέο κύμα. Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι θα πει νέο κύμα. Θα πρέπει να το διαμορφώσουμε, να το δημιουργήσουμε όλοι μαζί. Η άποψή μου λοιπόν είναι πάρα πολύ καθαρή. Νέο κύμα δεν μπορεί να δημιουργηθεί μόνο από τα παλιά υλικά, τους ανθρώπους μόνο που ήμασταν μέχρι στιγμής μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει να γίνει αν θέλουμε να πετύχει, υπόθεση όλης της κοινωνίας. Και γι’ αυτό τάχθηκα υπέρ της άποψης ότι θα πρέπει να πάνε οι συνεδριακές μας διαδικασίες λίγο πιο κάτω, ακριβώς για να είναι ένα μείζον πολιτικό γεγονός για όλη τη χώρα και όχι μόνο για τα στενά κομματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ» επισήμανε η κ. Νοτοπούλου.

Τονίζοντας πως μια διάσπαση του κόμματος, είναι απευκταία για όλους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η κ. Νοτοπούλου προσέθεσε ωστόσο, πως «τίποτα δεν αποκλείεται στη ζωή, αλλά εδώ είμαστε για να δώσουμε τη μάχη να μείνουμε ενωμένοι και πρώτοι εγγυητές πρέπει να είναι οι υποψήφιοι και υποψήφιες και με τον λόγο τους και κυρίως με την πράξη τους και να υπερβούν πιθανά προβληματικές στάσεις του παρελθόντος που δεν βοήθησαν στην κατεύθυνση αυτή και μας οδήγησαν σήμερα να βρισκόμαστε σε μία δύσκολη ημέρα».

«Νομίζω ότι θα πρέπει ο νέος πρόεδρος ή η νέα Πρόεδρος, να λειτουργήσουν υπερβατικά, ξεπερνώντας τον ίδιο τους εαυτό. Να βάλουν το εμείς πάνω από το εγώ, όπως διαχρονικά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με αξιοθαύμαστη προσήλωση στον κοινό μας στόχο. Θα πρέπει ταυτόχρονα να εμπνέει και αυτό παραμένει ζητούμενο. Ακριβώς μετά τον χαρισματικό ηγέτη Αλέξη Τσίπρα, το ποιος είναι εκείνος ή εκείνη που θα καταφέρει να εμπνεύσει το σύνολο των μελών του κόμματος και της ελληνικής κοινωνίας παραμένει ένα ζητούμενο. Και εδώ φυσικά χρειάζονται και εγγυήσεις ταυτόχρονα από ένα κόμμα, ότι θα λειτουργήσει δημοκρατικά, που σημαίνει ότι σεβόμαστε όμως τις συλλογικές μας αποφάσεις, ότι σταματούν οι κακοφωνίες ή οι πολυφωνίες και δεν λέει κάποιος μόνο την άποψή του αλλά γινόμαστε πάρα πολύ καθαροί στις θέσεις μας έτσι ώστε να μη δημιουργείται λανθασμένα μία αίσθηση στον κόσμο ότι δεν είμαστε μία συμπαγής δύναμη, όπως κάποιες φορές δημιουργήθηκε την προηγούμενη περίοδο» είπε καταλήγοντας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος