Κ. Μητσοτάκης: Επιστροφή ΕΦΚ σε κατηγορίες αγροτών – Δεύτερη αύξηση κατώτατου μισθού το 2022

Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2022 για τους αγρότες που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα καθώς και για τους νέους αγρότες, αλλά και 2η αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στην επόμενη χρονιά, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega.
Όσον αφορά το μέτωπο της πανδημίας ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε εκ νέου ότι η χώρα δεν πρόκειται να πάει σε νέο lockdown, απηύθυνε νέα έκκληση για τον εμβολιασμό της κοινότητας, ενώ ανέφερε ότι δεν υπάρχει τρόπος εφαρμογής του ελέγχου στις εκκλησίες.

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά ο πρωθυπουργός ανέδειξε τη σημασία των συμφωνιών που έχει υπογράψει η χώρα μας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, επεσήμανε ότι η Ελλάδα θωρακίζεται και ενισχύει τις συμμαχίες της, ενώ αποκάλυψε ότι είχε πιέσει την κ. Μέρκελ να γίνει πιο αυστηρή με την Τουρκία.

Μιλώντας για την Αστυνομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι υπάρχουν τραγικά περιστατικά που δεν μπορούν να ακυρώσουν το συνολικό έργο και την προσφορά της, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή του λόγου του σύμφωνα με την οποία «ήταν λάθος η ρήση πρώην πρωθυπουργού στους αστυνομικούς ότι το κράτος είστε εσείς».

Ανέφερε εκ νέου ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας ενώ έθεσε ξεκάθαρα και τα διλήμματα της επόμενης κάλπης: «Θα έχουμε 4 χρόνια κυβέρνησης ΝΔ με αυτοδύναμη κυβέρνηση. Πριν μεσολάβησαν 4 χρόνια με τον κ. Τσίπρα που κυβέρνησε όπως κυβέρνησε. Οι πολίτες θα επιλέξουν σταθερότητα και ανάπτυξη ή ανασφάλεια και περιπέτειες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Αντιδράσεις κομμάτων

«Προσβλητικό προς τους πολίτες» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό, αναφερόμενος στη συνέντευξή του στο ΜΕGA.

«Πρωθυπουργός αρνητής της πραγματικότητας», τόνισε από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής.

Για απαντήσεις του κ. Μητσοτάκη που συγκαλύπτουν τις μεγάλες κυβερνητικές ευθύνες σχετικά με την ανυπόφορη κατάσταση που βιώνει ο λαός σε όλα τα μέτωπα, μιλά σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Αλαζόνα, αμετανόητο και επικίνδυνο» χαρακτηρίζει το ΜεΡΑ 25 τον πρωθυπουργό, σχολιάζοντας την αποψινή του συνέντευξη.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος