Κ. Μητσοτάκης στο προσυνένδριο της ΝΔ: «Πρόοδος ή οπισθοδρόμηση, καθήλωση ή δημιουργία, τα μεγάλα διλήμματα»

Τοποθετώντας, εκ νέου, τις εκλογές στο τέλος της τετραετίας, ο πρωθυπουργός, από το βήμα του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο της Κρήτης, ανέδειξε τα μεγάλα διλήμματα στο δρόμο προς τις κάλπες του 2023.

«Το σχήμα Αριστερά-Δεξιά μοιάζει να μη χωρά στην εποχή μας. Ειδικά στα νέα παιδιά λέει πολύ λίγα πράγματα. Δίνει το σχήμα αυτό τη θέση του στο δίλημμα πρόοδος ή οπισθοδρόμηση, καθήλωση ή δημιουργία, αδράνεια ή αποτέλεσμα. Όμως προσέξτε, οι διαφορές μας δεν καταργήθηκαν. Αντίθετα στα νέα μέτωπα είναι πολύ ισχυρές», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει ξανά ακάλυπτες επιταγές. Σε μια ύστατη προσπάθεια αναζητά το δικό του κομματικό φιλί της ζωής στην τεχνητή αναπνοή της δημαγωγίας», τόνισε ο πρωθυπουργός εξαπολύοντας επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση:

« Και κάποιοι άλλοι κάνουν -υποτίθεται- συνέδριο τώρα στην Αθήνα, όχι ανοιχτό στους πολίτες αλλά μεταξύ τους, για να στηρίξουν και πάλι τον πιο παλιό αρχηγό που κάθεται στην καρέκλα του εδώ και 15 χρόνια. Και όχι βέβαια για να αναρωτηθούν τι έφταιξε και ο λαός τους καταδίκασε τρεις φορές, όσο για να ξαναπούν τις ίδιες γερασμένες ιδέες, με τις ίδιες αποτυχημένες φωνές»

Στο περιθώριο του προσυνεδρίου, ο πρωθυπουργός είχε μία ιδιαίτερη συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Τσαγκατάκη. Ο Κωνσταντίνος είναι εκ γενετής τυφλός και σε επισκέψεις του σε σχολεία του Ηρακλείου μιλά στους μαθητές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 8 Μαΐου στην Αθήνα.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος