Κ. Μητσοτάκης: Στο ναδίρ η διεθνής εικόνα της χώρας – Δώσαμε μάχη για να αποτραπεί το κλείσιμο των συνόρων (vid)

Μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα και τη συνθήκη Σέγκεν.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ότι: “Κράτησα μια εθνική στάση ευθύνης δεν ενέπλεξα το εθνικό αυτό ζήτημα στη λυλόπετρα της κομματικής αντιπαράθεσης. Διαπίστωσα ότι η διεθνής εικόνα της χώρας είναι στο ναδίρ, είναι απομονωμένη και η χώρα αντιμετωπίζεται με καχυποψία .
Απαίτησα από τους ευρωπαίους συνομιλητές μας να υπάρξει μεγαλύτερη πίεση προς την Τουρκία, αλλά να είναι και οι ευρωπαίοι εταίροι μας εντάξει απέναντι στην Ελλάδα. Πρέπει να αποτραπούν δυσάρεστες εξελίξεις για τη χώρα μας. Δώσαμε μία μάχη για να αποτραπεί το κλείσιμο των συνόρων για τη χώρα μας, αλλά κερδίσαμε μόνο λίγο καιρό. Η Τουρκία πρέπει να αποδείξει έμπρακτα ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με την ΕΕ για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών”.

Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης, είπε πως: “Ζήτησα ακόμη να εκπληρώσει τις ευθύνες της και η Ευρώπη σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάσταση των προσφύγων. Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να αποκτήσει η χώρα ισχυρή φωνή, πήρα μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και κράτησα θέση ευθύνης, δεν ενέπλεξα το εθνικό ζήτημα στην κομματική αντιπαράθεση”.

Σχετική είδηση: Α. Τσίπρας: Ικανοποίηση για τη σαφή αναφορά στη διατήρηση της ακεραιότητας της ζώνης Σένγκεν (vid)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος