K. Μητσοτάκης: Στις αρχές Μαΐου η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

Για την πορεία της οικονομίας, τα εθνικά θέματα αλλά και για το σχέδιο της κυβέρνησης για την πανδημία μιλά ο πρωθυπουργός σήμερα 13/1/2022 σε τηλεοπτική συνέντευξή του με τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω.

Σε αποσπάσματα που προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι : «Έχω ζητήσει από τον υπουργό Εργασίας να εκκινήσει τη διαδικασία για μία δεύτερη αύξηση κατώτατου μισθού, η οποία θα εφαρμοστεί από 1η Μαΐου, εκτιμώ ότι η αύξηση αυτή θα είναι σημαντική. Δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς».

Αναφερόμενος στο πλαίσιο στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από την επιβολή των νέων μέτρων τόνισε: «Αύριο τα συναρμόδια υπουργεία θα ανακοινώσουν νέο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων σε κλάδους που έχουν πληγεί από αυτό που συνέβη από την Πρωτοχρονιά και μετά. Μεταξύ αυτών είναι ο πολιτισμός και η εστίαση. Σε πρώτη φάση θα είναι τουλάχιστον για δύο εβδομάδες. Θα έχουν τη δυνατότητα να βάλουν το 25% των εργαζόμενών τους σε καθεστώς αναστολής.

Ειδική μνεία έκανε και για την επιβολή των προστίμων στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών που δεν θα εμβολιαστούν. «Το μεγάλο πολιτικό κόστος το έχουμε ήδη αναλάβει. Τη Δευτέρα θα βεβαιωθούν πρόστιμα. Υπάρχει επιλογή του να κάνεις το σωστό. Δεν είναι υποχρεωτικό το πρόστιμο. Εμβολιάζεσαι και δεν πληρώνεις. Θα ήταν άδικη η αναβολή για όσους το έκαναν και είμαι σίγουρος ότι σήμερα αισθάνονται διπλά ανακουφισμένοι. Δεν είναι καθόλου αμελητέο το ποσό αλλά δεν νοείται υποχρεωτικότητα χωρίς κύρωση» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος