Κ. Μητσοτάκης: Στήριξη των πληγέντων μέχρι να σταθούν στα πόδια τους

Στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι το κράτος είναι παρόν και θα σταθεί δίπλα στους πληγέντες. Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στο πρόβλημα της ακρίβειας, χωρίς όμως – όπως είπε – να μηδενίζεται το έργο και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την τόνωση του εισοδήματος. Προανήγγειλε την υλοποίηση «αλλαγών παντού και τώρα» και ζήτησε από όλους να βάλουν πλάτη. Αναφερόμενος στην εκλογή Κασσελάκη, υποστήριξε ότι είναι άλλο πράγμα ο τολμηρός ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη και άλλο ο εύκολος εγκλωβισμός στο lifestyle.

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει τους πληγέντες μέχρι να σταθούν στα πόδια τους με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται επί ποδός έστειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ. Όπως τόνισε: «Δίνουμε τη μάχη με όλα τα μέσα και θα σταθούμε και πάλι δίπλα σε όσους επλήγησαν, δυστυχώς, για ακόμα μία φορά. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα και την ψυχική πίεση των συμπολιτών μας, οι οποίοι αισθάνονται ότι μέσα σε τρεις εβδομάδες, για δεύτερη φορά, πλημμυρίζει το σπίτι τους. Θα είμαστε δίπλα τους να τους βοηθήσουμε και πάλι να ξαναφτιάξουν αυτά τα οποία έχασαν και να το κάνουν και με καλύτερο τρόπο, να ξαναφτιάξουμε τις υποδομές μας με καλύτερο τρόπο απ’ ό,τι τις είχαμε φτιάξει στο παρελθόν. Είμαστε μια χώρα η οποία μπορεί πια να αντιστέκεται και να μένει όρθια στις απρόβλεπτες αντιξοότητες. Διαθέτουμε και τη δύναμη και την ωριμότητα να ξεπερνάμε εμπόδια, αλλά κυρίως είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ να απαντήσουμε στα λάθη του παρελθόντος, όσο και στα στοιχήματα του μέλλοντος».

Για το μείζον θέμα της ακρίβειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να στηρίζει τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

«θα εξακολουθούμε, όπως έχω δεσμευτεί, να στηρίζουμε στοχευμένα τους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Οι αυξήσεις των μισθών, οι μόνιμες μειώσεις των φόρων- έχουν έρθει για να μείνουν και να στηρίξουν το διαθέσιμο εισόδημα σε βάθος χρόνου. Διότι ακριβώς οι υψηλές τιμές είναι η μία μόνο όψη της πραγματικότητας, δύσκολη, επώδυνη για τα νοικοκυριά, ειδικά για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά, υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά της πραγματικότητας: το ΑΕΠ το οποίο αυξάνεται γρήγορα, οι επενδύσεις οι οποίες εξακολουθούν να έρχονται στη χώρα, τουρισμός, εξαγωγές και βέβαια η αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα».

Ο πρωθυπουργός εστίασε στο τρίπτυχο μεγάλες μεταρρυθμίσεις, αποτελεσματικότερο κράτος και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών θέτοντας τις κυβερνητικές προτεραιότητες για την επόμενη τετραετία και ξεκαθαρίζοντας ότι θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «το δεύτερο και πιο δύσκολο μέτωπο της νέας θητείας θα είναι το μέτωπο του πολυδύναμου εκσυγχρονισμού – προσπάθεια να βελτιωθούμε σε όλα τα επίπεδα – σαρώνοντας κάθε συμπεριφορά η οποία αντιστέκεται στην πρόοδο, δεν υπάρχει υγιής και παραγωγική οικονομία όταν την πριονίζει ύπουλα η φοροδιαφυγή!!! ατιμωρησία που ευνοεί την παρανομία, τη χρόνια ατολμία αναγκαίες τομές στην υγεία και αδυναμία αυτοδιοίκησης να υπηρετήσει τον πραγματικό της ρόλο, μάχη σκληρή και επίπονη. Οι επιλογές μας μπορεί να ξεβολέψουν μερικούς αλλά θα ευνοήσουν τους πολλούς – ούτε θα συμβιβαστούμε και σίγουρα δεν θα συγκυβερνήσουμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χαρίστηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους και ειδικά στην αξιωματική αντιπολίτευση και στο νέο της αρχηγό Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος δεν θα έχει κοινοβουλευτική παρουσία: «φαντάζομαι ότι θα κληθούν να το υπηρετήσουν, είμαι σίγουρος με επάρκεια, εκλεγμένοι συνεργάτες του, όπως ο κ. Πολάκης ή ο κ. Παππάς.

Θα έχει πράγματι ενδιαφέρον να δούμε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφέρει έναν νέο λόγο μέσα από παλιές βραχνιασμένες φωνές. Όπως και πώς θα οικοδομηθεί με τα ίδια σαθρά υλικά από τα οποία μόλις κατέρρευσε. Άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός. Διαφορετικές οι τάσεις, οι πραγματικές τάσεις στην κοινωνία, διαφορετικές στη μόδα ή στα κοινωνικά δίκτυα. Όπως, βέβαια, άλλος ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη και άλλος ο απλός και εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle».

Στην δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων σχολίασε θετικά το γεγονός ότι οι βουλευτές του δεν αναφέρθηκαν καθόλου στην αντιπολίτευση: «Δεν ασχοληθήκατε καθόλου με την αντιπολίτευση και καλά κάνατε. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η κοινωνία και να λύσουμε τα προβλήματα. Εμείς θα ασχοληθούμε με τις δικές μας προτεραιότητες. Δεν θέλω προσωπικές επιθέσεις. Την πολιτική μας κυριαρχία θα την εδραιώσουμε με τη δουλειά μας και μόνο. Με συνέπεια στην υλοποίηση του προγράμματος μας και των μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους βουλευτές της ΚΟ να βάλουν πλάτη ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό η ΝΔ να κερδίσει και αυτή την πολιτική μάχη.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος