Κ. Μητσοτάκης στην Κ.Ο της ΝΔ: “Ο λαϊκισμός γνωρίζει παντού ήττα” (video)

Με αναφορά στις γαλλικές εκλογές και συσχετισμό με τη χώρα μας, ξεκίνησε την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ευρώπη αλλάζει, αλλά η Ελλάδα μένει καθηλωμένη, πληρώνει ψεύδη και αστοχίες και ανικανότητα της κυβέρνησης. Η Ευρώπη αλλάζει, ο λαϊκισμός γνωρίζει ήττα, είτε στην ακροδεξιά είτε στην ακροαριστερή εκδοχή της. Η επικράτηση Μακρόν σηματοδοτεί μία εποχή μετριοπάθειας, αλήθειας και ειλικρίνειας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι στην προεκλογική περίοδο, ο Εμμανουέλ Μακρόν αποδόμησε τον λαϊκισμό των αντιπάλων, σε όλα τα πεδία αντιπαράθεσης.

Αναφερόμενος στη συμφωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως: «Η χώρα βρίσκεται σε λάθος πορεία. Το τέταρτο μνημόνιο. Δεύτερο στη σειρά της σημερινής κυβέρνησης, δεσμεύει τη χώρα και μετά το πρόγραμμα. Και μάλιστα χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση».

«Αυτοί που μας έλεγαν ότι η Ευρώπη αλλάζει, τα έδωσαν όλα για να μείνουν στην εξουσία. Αυτοί που φώναζαν Go back madame Merkel, συμβιβάζονται με μια Ελλάδα σε μια ιδιότυπη οικονομική ζώνη», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η Ελλάδα σήμερα είναι φυλακισμένη στα ψέματα του κ. Τσίπρα και εκείνων που κυβερνούν μαζί του. Η ευθύνη μας είναι να απελευθερώσουμε την κοινωνία, από μία κυβέρνηση που έχει πλήρως απαξιωθεί αλλά εξακολουθεί να στοιχίζει στη χώρα, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΝΔ, η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκε σε τρία ψέμματα: Στο τέλος της λιτότητας και το σκίσιμο των μνημονίων, στο εμπόριο πατριωτισμού, στη μάχη με το παλιό και την διαπλοκή. Και στα τρία έγιναν ακριβώς τα αντίθετα είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Κέρδισαν τις εκλογές υποσχόμενοι ανακούφιση 12 δισ. ευρώ και έχουν ψηφίσει μέτρα 12,5 δισ. Έστυψαν τη χώρα σαν λεμονόκουπα. Υποσχέθηκαν ότι θα τελειώσουν με το παλιό και τη διαπλοκή και αποδείχθηκαν πιο παλιοί και πιο διεφθαρμένοι» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν θα γίνει η Ελλάδα χώρα του Μαδούρο όσο και αν ο Τσίπρας αποφεύγει να καταδικάσει ό,τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα», τόνισε.

Συνεχίζοντας την επίθεση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: «Το ψέμα παραμένει η αγαπημένη πολιτική μέθοδος αυτών που κυβερνούν. Μιλούν για το κλείσιμο της αξιολόγησης, δεν λένε όμως ότι την έκλεισαν με μεγάλη καθυστέρηση και μεγάλο κόστος για του πολίτες. Τα μέτρα 3,6 δισ. δεν μας τα ζητούσαν πριν από λίγους μήνες. Ο κ. Τσίπρας αγαπάει τόσο πολύ τους φτωχούς, που κάνει τα πάντα για να γίνονται διαρκώς περισσότεροι».

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης, μίλησε για την επιβάρυνση των συνταξιούχων λέγοντας ότι 6,9 δισ. θα είναι οι περικοπές των συντάξεων με τα δύο μνημόνια.

Ο αρχηγός της ΝΔ ανέφερε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα εντείνει την επικοινωνία με τους πολίτες και θα παρουσιάσει το εθνικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1,ΑΠΕ
Σχετική είδηση:«Στο 20% η φορολογία των επιχειρήσεων εντός 2 ετών» (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος