Μητσοτάκης σε Σολτς: Η Τουρκία υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

Συνάντηση με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς είχε το πρωί της Τρίτης (31/5) ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, όπου συζήτησαν για την στήριξη στην Ουκρανία, και για την ενεργειακή κρίση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Όλαφ Σολτς αναλυτικά για την τουρκική προκλητικότητα (παραβιάσεις, υπερπτήσεις) και για την επιθετική ρητορική της γειτονικής χώρας που υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Μητσοτάκης σε Σολτς: Η Τουρκία υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας για να συμμετάσχει στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου στις 18:30 (τοπική ώρα) θα λάβει μέρος σε συζήτηση με θέμα «United in Solidarity: Defending Western Democracy» μαζί με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola, τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Andrej Plenković και τον Αναπλ. Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας Wopke Hoekstra.
Στις 20:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Νέες απειλές από την Τουρκία

Την ίδια ώρα νέες απειλές προς την Ελλάδα για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών εκτόξευσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά και ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

“Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε αποστρατιωτικοποίηση των νησιών”, είπε ο Τσαβούσογλου, προειδοποιώντας για πόλεμο κυριαρχίας σε διαφορετική περίπτωση. “Εάν η Ελλάδα δεν κάνει πίσω, θα ανοίξουμε τη συζήτηση για την κυριαρχία τους”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Μπαχτσελί μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ανέφερε ότι “η Ελλάδα, που κλιμακώνει τις εντάσεις στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, παίζει με τη φωτιά. Οι εννέα στρατιωτικές βάσεις που δημιούργησαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα αποτελούν απειλή για την εθνική μας ταυτότητα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έμαθε τίποτε από τους παππούδες βάνδαλους που έπεσαν στη θάλασσα”, σημείωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος