Κ. Μητσοτάκης προς τους πολίτες της Δράμας: Να εμβολιαστείτε όλοι

Επίσκεψη στη Δράμα και την Ξάνθη πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την επέτειο απελευθέρωσης της Δράμας. “Να εμβολιαστείτε όλοι”, ήταν η προτροπή του πρωθυπουργού, αμέσως μετά την τελετή κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Δράμας για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

Τη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου παρακολούθησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την άφιξή του στη Δράμα προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς «Ελευθέρια 2021» για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης. Ο Πρωθυπουργός παρέστη στην κατάθεση στεφάνου στο Άγαλμα της Ελευθερίας από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το κτιριακό συγκρότημα οικίας και καπναποθήκης, γνωστό και ως το «Μαρμάρινο Σπίτι της Δράμας», που βρίσκεται εντός του χαρακτηρισμένου από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ως ιστορικού τόπου της παλαιάς πόλης της Δράμας. Πρόκειται για οικοδόμημα που συγκαταλέγεται στα σπουδαιότερα διατηρητέα σύνολα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, αντιπροσωπευτικό τόσο για τη μορφή του αρχοντικού με τις μαρμάρινες όψεις και τα διακοσμητικά στοιχεία όσο και για την καπναποθήκη με την ιδιότυπη εσωτερική της δομή.

Αναφερόμενος στον ιδιοκτήτη του συγκροτήματος, Άρη Θεοδωρίδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι πρόκειται για έναν «πραγματικό ευεργέτη» ο οποίος έχει στηρίξει και το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά αγαπάει πάρα πολύ και τον τόπο του».

«Πιστεύω ότι η αποκατάσταση αυτού του σπουδαίου χώρου και βέβαια η προσφορά μιας -από ό,τι αντιλαμβάνομαι- μοναδικής συλλογής που διαθέτει ο κ. Θεοδωρίδης φωτογραφικών μηχανών θα δώσει σημαντική προστιθέμενη αξία στη Δράμα. Μια πόλη με πολύ μεγάλο δυναμισμό, που νομίζω ότι μπορεί να συνδυάζει από τις νέες τεχνολογίες μέχρι τη διαφύλαξη της παράδοσης, τον αγροδιατροφικό τομέα, σημαντικές εξαγωγικές δραστηριότητες, με τρόπο γόνιμο, και τελικά να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για τους νέους, ώστε να μπορούν να μείνουν στον τόπο τους», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Κ. Μητσοτάκης προς τους πολίτες της Δράμας: Να εμβολιαστείτε όλοι
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
Η μετατροπή του σε Μουσείο Φωτογραφίας και Φωτογραφικών Μηχανών, το οποίο θα αναπτυχθεί με επίκεντρο την συλλογή φωτογραφικών μηχανών του Προέδρου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής εταιρείας «Κύκλωψ» και ιδιοκτήτη του ακινήτου, κ. Θεοδωρίδη, καθώς και η διαμόρφωση χώρων για περιοδικές εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, γλυπτικής και για συνεδριακές εκδηλώσεις, θα δημιουργήσουν έναν πολιτιστικό πόλο μοναδικής σημασίας για την πόλη της Δράμας.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκε και ξενάγησε στο χώρο η αρχιτέκτονας, Μαρία Μαγνήσαλη μαζί με τον Θανάση Παπανδρίκο, μέλος της επιτροπής φωτογραφίας και εικόνας της Μη Κερδοσκοπικής εταιρείας «Κύκλωψ», και την Ιωάννα Δογάνη, συντηρήτρια του έργου, ενώ έλαβε ως αναμνηστικό δώρο φωτογραφικό λεύκωμα της Δράμας.

Αμέσως μετά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και συνομίλησε με πολίτες, ενθαρρύνοντας τους να εμβολιαστούν. «Να εμβολιαστείτε όλοι», τους είπε ο Πρωθυπουργός, με τους πολίτες να απαντούν θετικά, ενώ πολλοί ανέφεραν ότι το έχουν πράξει ήδη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος