Κ. Μητσοτάκης: Να συνδράμουν όλοι υπέρ του μαζικού εμβολιασμού των Ελλήνων

Νέα έκκληση προς τους πολίτες να συμμετάσχουν στον μαζικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, απευθύνει ο πρωθυπουργός, δίνοντας έμφαση στις ευπαθείς ομάδες. “Όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο εμβολιασμός σώζει ζωές. Είναι λοιπόν, στοιχειώδης κίνηση αυτοπροστασίας ειδικά για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας”, υπογραμμίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”. “Τους ζητώ να εμβολιαστούν το συντομότερο, ώστε το τείχος ανοσίας να ξεκινήσει από εκείνους που απειλούνται περισσότερο”, προσθέτει, και σημειώνει πως “σε αυτό πρέπει και μπορούν να συμβάλλουν όλοι: οι πολιτικές δυνάμεις, η Εκκλησία, οι φορείς των συνταξιούχων και η κοινωνία των πολιτών”.

“Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χώρα μας, από τους 200 ηλικιωμένους πολίτες που είχαν διασωληνωθεί, οι 197 δεν είχαν εμβολιαστεί», σημειώνει και χαρακτηρίζει στοιχειώδη κίνηση αυτοπροστασίας ειδικά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας τον εμβολιασμό.

Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όσους από αυτούς δεν έχουν κάνει αυτό το βήμα. Απευθύνει δε έκκληση να εμβολιαστούν το συντομότερο ώστε το τείχος ανοσίας να ξεκινήσει από εκείνους που απειλούνται περισσότερο.

«Σε αυτό πρέπει και μπορούν να συμβάλουν όλοι: οι πολιτικές δυνάμεις, η εκκλησία, οι φορείς των συνταξιούχων, η κοινωνία των πολιτών», υπογραμμίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος