Κ. Μητσοτάκης: Να στείλουμε τους κατάλληλους ανθρώπους στην Ευρώπη

Σύνοψη
  • Σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός τονίζει την ανάγκη να μετατραπεί η στρατηγική αυτονομία από σύνθημα σε πραγματική και αποτελεσματική πολιτική
  • Αναδεικνύει τη σημασία της ανταγωνιστικότητας και την ανάγκη η Ευρώπη να παραμείνει ανταγωνιστική σε σχέση με την Κίνα, τις ΗΠΑ και τον Παγκόσμιο Νότο
  • Επισημαίνει ότι μεγάλη πρόκληση είναι ο τομέας της γεωργίας

Να στείλουμε τους κατάλληλους ανθρώπους στην Ευρώπη, αυτό που ζητάνε και οι Ευρωπαίοι Πολίτες, τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις ευρωεκλογές σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Global Conversation» του τηλεοπτικού δικτύου Euronews και στη δημοσιογράφο Νικολέτα Δρούγκα.

Xαρακτηρίζοντας τις εκλογές του Ιουνίου ως ιδιαίτερα σημαντικές για την Ευρώπη, λόγω των γεωπολιτικών και οικονομικών προκλήσεων στον ορίζοντα των 27 κρατών-μελών ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του αναδεικνύει τα τρία μεγάλα ορόσημα της πενταετίας 2024-2029.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει την ανάγκη να μετατραπεί η στρατηγική αυτονομία από σύνθημα σε πραγματική και αποτελεσματική πολιτική.
Αναδεικνύει τη σημασία της ανταγωνιστικότητας και την ανάγκη η Ευρώπη να παραμείνει ανταγωνιστική σε σχέση με την Κίνα, τις ΗΠΑ και τον Παγκόσμιο Νότο. «Αυτό θα σημαίνει καλύτερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τους ευρωπαίους πολίτες», σημειώνει.
Επισημαίνει ότι μεγάλη πρόκληση είναι ο τομέας της γεωργίας. «Σε μια εποχή που η επισιτιστική ασφάλεια βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα μας, πρέπει να κατανοήσουμε ότι ορισμένα από τα βήματα που κάναμε τα τελευταία πέντε χρόνια όσον αφορά στην πράσινη μετάβαση άσκησαν υπερβολική πίεση στους αγρότες μας, ίσως περισσότερη από όσο περιμέναμε, και πως πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η πράσινη μετάβαση θα υλοποιηθεί με ρυθμούς που δεν θα επηρεάσουν σημαντικά το εισόδημα των αγροτών μας», σχολιάζει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέκεται και στο κλειδί της συμμετοχής των πολιτών στις ευρωκάλπες, τονίζοντας τους λόγους για τους οποίους τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων πολιτών πρέπει να δηλώσουν «παρών» στα…παραβάν. «Οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο είναι πολύ σημαντικές για την καθημερινότητά μας και πρέπει να στέλνουμε ανθρώπους με τα κατάλληλα προσόντα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», αναφέρει.

«Επειδή ό,τι συμβαίνει στις Βρυξέλλες και το ποιος μας εκπροσωπεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει σημασία. Επειδή οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο είναι πολύ σημαντικές για την καθημερινότητά μας και πρέπει να στέλνουμε ανθρώπους με τα κατάλληλα προσόντα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς στο τέλος της ημέρας οι ευρωεκλογές αφορούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι το Κοινοβούλιο θα αποτελείται από ευρωπαίους πολίτες που αντιπροσωπεύουν την κοινωνία και θα γεφυρωθεί το κενό μεταξύ της διαδικασίας λήψης αποφάσεων στις Βρυξέλλες και αυτού που πραγματικά θέλουν οι ευρωπαίοι πολίτες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το πιο δημοκρατικό από όλα τα θεσμικά μας όργανα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές εκλογές είναι σημαντική.

Είμαστε ένα απόλυτα φιλοευρωπαϊκό κόμμα, οπότε δεν θα περιμένατε να πω κάτι διαφορετικό. Και, φυσικά, κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να κινητοποιήσουμε τον κόσμο και να διασφαλίσουμε ότι σε μια εκλογική διαδικασία στην οποία η συμμετοχή είναι παραδοσιακά χαμηλή, η τάση ίσως να ανατραπεί και να έχουμε αυξημένη συμμετοχή
» αναφέρει.

Ρεπορτάζ Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος