Κ.Μητσοτάκης: Να αποδεχτεί ο πρωθυπουργός την παραίτηση Κουρουμπλή (video)

Την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ βρισκόταν στο Φάληρο, τον Άλιμο και τη Γλυφάδα για να διαπιστώσει ο ίδιος το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής που έχει προκαλέσει η διαρροή πετρελαίου και μαζούτ, εξαιτίας της βύθισης του δεξαμενόπλοιου.

«Ποιος έκρινε ότι το καράβι ήταν αξιόπλοο; Γιατί άργησε αντιδράσει τόσο πολύ ο μηχανισμός; Πως γίνεται να βουλιάζει ένα καράβι σε συνθήκες νηνεμίας;», διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Υπάρχουν βαριές ευθύνες και αμείλικτα ερωτήματα», πρόσθεσε, καλώντας τον πρωθυπουργό «να αποδεχθεί την παραίτηση του κ. Κουρουμπλή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ θα καταθέσει σήμερα επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενώ χθες με ανάρτησή του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση την οποία είχε κατηγορήσει για αδιαφορία.

Μετά την επίσκεψη του στο Π. Φάληρο, τον Άλιμο, το Ελληνικό και την Γλυφάδα, ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη όλους τους Δημάρχους, “οι οποίοι κινήθηκαν με δικά τους μέσα και, χωρίς να υπάρχει κανείς απολύτως συντονισμός”, ενώ τόνισε ότι “χρειάζεται
εξειδικευμένη υποστήριξη  και η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα είναι απολύτως επιβεβλημένη”.

«Δυστυχώς, η Αττική βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δεύτερη μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου μήνα στην Βορειοανατολική Αττική.
Χρειάστηκαν δεκάδες χρόνια για να μπορέσει, επιτέλους, να καθαρίσει ο Σαρωνικός και να απολαμβάνουν οι πολίτες του Λεκανοπεδίου καθαρές παραλίες και, δυστυχώς, μια μέρα μόνο ανικανότητας, για να γίνει μια πολύ μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά”, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας ότι “υπάρχουν βαριές ευθύνες που και βέβαια  πρέπει να αποδοθούν”.

“Όχι μόνο επιχειρησιακές ευθύνες, αλλά και πολιτικές. Διότι ναι υπάρχουν, επιτέλους, και πολιτικές ευθύνες. Και το Λιμενικό έχει προϊστάμενο και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προϊσταμένους και, αν κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους, η ευθύνη τελικά βαραίνει τον πολιτικό προϊστάμενο», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις:Καταλογισμό ευθυνών για τη ρύπανση στο Σαρωνικό ζητά η αντιπολίτευση

Σαντορινιός: H απάντληση πετρελαίου από το ναυάγιο θα διαρκέσει 20-25 ημέρες (audio)

Κικίλιας: Ανίκανη η κυβέρνηση να δώσει λύση στην οικολογική καταστροφή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος