Κ.Mητσοτάκης: Kανένας εφησυχασμός, συνέχιση των εμβολιασμών — Παραδόθηκαν 18 νέες κλίνες ΜΕΘ (video)

Στη Θεσσαλονίκη έχει μεταβεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Παπανικολάου για τα εγκαίνια των νέων κλινών ΜΕΘ. Συγκεκριμένα παραδόθηκαν 18 νέες κλίνες ΜΕΘ από τη επιτροπή Ελλάδα 2021. Ο πρωθυπουργός έκανε έκκληση προς τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν και τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός στην τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

«Αυτές οι μονάδες τις οποίες εγκαινιάσαμε είναι κινητές μονάδες. Θεωρητικά θα μπορούσαν να φύγουν από εδώ και να πάνε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε μία άλλη υγειονομική περιφέρεια όπου να υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη -ξέρω ότι εύχεστε να παραμείνουν μόνιμα εδώ και φυσικά αυτό θα εξαρτηθεί από την διάταξη την οποία θα επιλέξει το Υπουργείο για τον υγειονομικό χάρτη. Όμως οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν έρθει για να μείνουν. Κάποια στιγμή θα τελειώσει ο Covid και θα είναι μία μεγάλη προίκα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας για την επόμενη μέρα», σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» όπου σήμερα, μετά από προσφορά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», τίθενται σε λειτουργία 18 νέες, πλήρως εξοπλισμένες κλίνες ΜΕΘ.

«Είναι πολύ σημαντικό η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας να μην συνδέεται μόνο με εορτασμούς, με συνέδρια, με ομιλίες αλλά να συνδεθεί στη συνείδηση των πολιτών και με υποδομές οι οποίες θα ενισχύσουν εν προκειμένω το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε βάθος χρόνου. Είμαι επίσης εξαιρετικά ικανοποιημένος για το γεγονός ότι η δωρεά αυτή εντάσσεται σε ένα συνολικό πρόγραμμα πολύ γρήγορης υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας ως προς τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», τόνισε ο Πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι αυτή η προσπάθεια απαιτεί σωστό σχεδιασμό, προγραμματισμό και τολμηρές αποφάσεις ώστε να αξιοποιηθεί κάθε πόρος είτε προέρχεται από δημόσια συμμετοχή, είτε από ιδιωτική δωρεά για να ενδυναμωθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Υπογράμμισε δε πως οι δράσεις ανάδειξης των έργων των μεγάλων δωρητών αποτελούν δείγμα σεβασμού και ένδειξης ευγνωμοσύνης.

«Θέλω και εδώ από τη Θεσσαλονίκη, να επαναλάβω την έκκλησή μου ειδικά στους συμπολίτες μας οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών, δηλαδή στους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας, σε αυτούς που έχουν υποκείμενα νοσήματα: μην διστάσετε να εμβολιαστείτε. Ένα απλό τσίμπημα μπορεί να σας γλιτώσει από μία πολύ μεγάλη περιπέτεια.

Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι η επιχείρηση “Ελευθερία” είναι υποδειγματικά οργανωμένη κατά γενική ομολογία, είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι προσθέτουμε πια πολύ περισσότερα εμβόλια ειδικά τους επόμενους δύο μήνες» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Επίσης ο κ.Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με κύριο αντικείμενο την αναβάθμιση των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και Δράμα – Αμφίπολη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη

«Επικοινωνιακή φιέστα», χαρακτηρίζει την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, ο τοπικός βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Γιαννούλης και προσθέτει ότι «Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει να αποδράσει από την πραγματικότητα».

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Γιαννούλης αναφέρει: «Στο επίκεντρο της επίσκεψης πρωθυπουργού βρέθηκαν οι εξαγγελίες για τους μεγάλους οδικούς άξονες και οι αναμενόμενες μεγαλοστομίες για έργα πνοής που με ευθύνη της κυβέρνησης παρέμειναν στάσιμα για σχεδόν δύο χρόνια. Χωρίς σχέδιο, διαφάνεια και λογοδοσία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνεχίζει να προχωρά ανέμελη σε εξαγγελίες, για έργα που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και έπρεπε να βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης. Η καθημερινότητα που βιώνουν οι Θεσσαλονικείς με τις προβληματικές αστικές συγκοινωνίες έμεινε για άλλη μία φοράς εκτός ατζέντας. Εκτός ατζέντας μία απλή επίσκεψη στα αμαξοστάσια του ΟΑΣΘ. Όπως επίσης και μία επίσκεψη στα ανενεργά εργοτάξια του Μετρό, η λειτουργία του οποίου -με την αδράνεια και τις τραγικές επιλογές της κυβέρνησης – παραπέμπεται στο 2024. Για άλλη μία φορά θα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές».

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος