Κ. Μητσοτάκης και Α. Σαμαράς για την Άνγκελα Μέρκελ (video)

Λίγες ώρες πριν από την αποχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ από την Καγκελαρία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε, από τη Νέα Υόρκη για την αποχώρηση της, χαρακτηρίζοντας τη Γερμανίδα πολιτικό σαν «μια φωνή σταθερότητας, ωριμότητας και ψυχραιμίας», σημείωσε ωστόσο ότι ο ίδιος έχει διαφορετικές απόψεις με την απερχόμενη καγκελάριο. Παράλληλα κριτική στην Μέρκελ και την πολιτική της ασκεί με συνέντευξή του στα “ΝΕΑ” ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά της Ν.Δ.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: “Είχα μια πολύ ειλικρινή σχέση, θεωρώ ότι συνεισέφερε πολλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Προφανώς είχαμε και ενδεχομένως να έχουμε τις διαφωνίες μας αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι τα δύο χρόνια που είμαι Πρωθυπουργός ότι σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποτέλεσε πάντα μια φωνή σταθερότητας, ωριμότητας, ψυχραιμίας και όταν χρειάστηκε άλλαξε την άποψή της ειδικά στο ζήτημα του Ταμείου Ανάκαμψης”.

Ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο” ερωτηθείς για την Άνγκελ Μέρκελ τόνισε ότι δεν ήταν οραματίστρια αλλά διαχειρίστρια ήταν», ενώ αναφέρθηκε στη στάση που κράτησε η Γερμανίδα Καγκελάριος την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης, λέγοντας ότι «τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια μας» και υπενθυμίζει: «Ποιός δεν θυμάται ότι η κυρία Μέρκελ εκμεταλλεύτηκε τα ολέθρια σφάλματα των Τσίπρα-Βαρουφάκη για να αποσπάσει από την Ελλάδα αδιανόητες υποχωρήσεις, τις οποίες εγώ ξεκάθαρα είχα αρνηθεί. Ποιός ξεχνάει το Υπερταμείο, δηλαδή την εκχώρηση ολόκληρης της Εθνικής Περιουσίας για 99 χρόνια! Ή την εκχώρηση της Μακεδονικής ταυτότητας στα Σκόπια…».

Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος