Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν δεσμεύεται από το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης (video)

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και τον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ είχε την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως το κόμμα του δεν δεσμεύεται από το αναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο συζητάει η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για ένα σχέδιο που συντάχθηκε εν κρυπτώ και το οποίο, ενδεχομένως, πρεσβεύει μια διαφορετική φιλοσοφία από αυτή που πρεσβεύει η ΝΔ.

Όπως είπε, η ΝΔ δεν θέλει ένα μεγάλο “κράτος-πατερούλη” που θα επιβάλλει εξοντωτικές εισφορές για να μοιράζει επιδόματα εν είδει κοινωνικής πολιτικής, κι επανέλαβε πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ένα συγκροτημένο και κοστολογημένο αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα της επόμενης ημέρας.

“Προτεραιότητα για τη ΝΔ η αγορά ακινήτων”

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι “η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει ένα πλαίσιο έξι βασικών προτάσεων που πιστεύει πως θα δώσει μια νέα πνοή στην αγορά ακινήτων, “μια αγορά την οποία θεωρούμε απολύτως καθοριστική για να συνεισφέρει στη συνολική αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας”.

“Το ζήτημα της αγοράς ακινήτων στο δικό μας σχέδιο για την ανάπτυξη βρίσκεται σε απόλυτη προτεραιότητα” υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως με παραπάνω από 2 χρόνια καθυστέρηση φαίνεται να καταρτίζει ένα αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα χωρίς, όμως, καμία διαβούλευση, χωρίς να κάνει καμία συζήτηση με τους φορείς της αγοράς. “Είναι ένα σχέδιο το οποίο κρατάει κρυφό, μυστικό. Το συζητά με τους θεσμούς, αλλά όχι με τους Έλληνες πολίτες” ανέφερε ο προσθέτοντας πως η ΝΔ έχει ένα συγκροτημένο, τεκμηριωμένο και κοστολογημένο αναπτυξιακό σχέδιο, για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας.

Ρεπορτάζ: Γ. Τρουπής
Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος