Κ. Μητσοτάκης: Ενίσχυση ΕΣΥ και παρεμβάσεις στο ΕΚΑΒ – Πριν τον Αύγουστο το νομοσχέδιο για τη μείωση της φορολογίας

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση, ώστε να μην μπει σε περιπέτειες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σαλαμίνα. Υποστήριξε ότι πρώτο μέλημα μιας επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι η στήριξη των αδύναμων και της οικογένειας, με έμφαση στην αύξηση των μισθών και των συντάξεων. Το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Μητσοτάκης παραχώρησε συνένετευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, εστιάζοντας σε ζητήματα όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού και η ενίσχυση του ΕΣΥ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προσλήψεις 10.000 γιατρών και νοσηλευτών

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε δραστική παρέμβαση στο ΕΣΥ την επόμενη τετραετία αλλά και συνολική αναδιάρθρωση στο ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για 10.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

«Πιστεύω σε έξι μηνες ότι θα είμαστε έτοιμοι 24ωρες το 24ωρο – και το βράδυ θα πετάνε (σ.σ. τα ελικόπτερα), για ταχύτατη διακομιδή σε νοσοκομείο από αερος» δήλωσε αφού θα δημιουργηθούν 6 βάσεις ελικοπτέρων για γρήγορες διακομιδές στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ακόμη, ο ίδιος αποκάλυψε ότι είναι έτοιμο το οικονομικό νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει το χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των φόρων, επισημαίνοντας ότι όλα τα μέτρα είναι κοστολογημένα και περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμό πρόγραμμα.

Για τον κατώτατο μισθό ανέφερε ότι θα φτάσει τα 950 ευρώ σε βάθος τετραετίας.

«Το νέο ενιαίο μισθολόγιο θα ψηφιστεί έως τέλος του έτους και σε αυτό θα περιλαμβάνεται αύξηση των επιδομάτων θέσης και οριζόντια αύξηση στα οικογενειακά επιδόματα. Θα είμαστε σε θέση αν η οικονομία αναπτύσσεται, να δοθεί και έκτακτη στήριξη στους χαμηλοσυνταξιούχους που έπεσαν θύματα της προσωπικής διαφοράς» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, γνωστοποίησε πως πριν από τον Αύγουστο θα ψηφισθεί νομοσχέδιο, που θα θεσπίζει όλες τις προβλέψεις για τη μείωση της φορολογίας σε ορίζοντα 4ετίας. «Η αντιπολίτευση θα διαψευσθεί καθώς όλες οι προβλέψεις του καλά κοστολογημένου προγράμματος θα νομοθετηθούν αμέσως μετά τις εκλογές. Θα συνεχίσουμε να εκπλήσσουμε ευχάριστα και είμαι πολύ υπερήφανος πως αυτή η κυβέρνηση ψήφισε πολύ προοδευτικές πολιτικές για όλους τους συμπολίτες μας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Κ. Μητσοτάκης από τη Σαλαμίνα: Μειώση φόρων, αύξηση συντάξεων & μισθών

Προτάσσοντας το κοινωνικό πρόσημο της πολιτικής του ατζέντας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από την Σαλαμίνα – μία από τις περιοχές της Β’ Πειραιά, όπου η Νέα Δημοκρατία αύξησε κατά 8 μονάδες τα ποσοστά της – δεσμεύτηκε ότι η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία των καλύτερων μισθών και προανήγγειλε αύξηση συντάξεων και μείωση φόρων.

«Θα φτάσουμε το μέσο μισθό στην πατρίδα μας στα 1.500 ευρώ και τον κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ. Με περισσότερες επενδύσεις, με περισσότερες θέσεις εργασίας. (…) Η ακρίβεια στα τρόφιμα εξακολουθεί και επιμένει και πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αυτό. Αλλά αυτό το ζήτημα δεν λύνεται μόνο με ενισχύσεις τύπου Market Pass, λύνεται πρωτίστως με καλύτερους μισθούς και με περαιτέρω μείωση φόρων. (…) Τον λογαριασμό για τον νόμο Κατρούγκαλου τον στείλατε σε αυτόν ο οποίος τον ψήφισε. Το δικό μας χρέος είναι να εξακολουθούν να αυξάνονται οι συντάξεις» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία. «Γιατί είμαστε σήμερα εδώ; Γιατί κάνουμε μία ακόμα προεκλογική συγκέντρωση μέσα στο καλοκαίρι; Για τον απλούστατο λόγο ότι υπάρχει μία κάλπη ακόμα. Δεν τελειώσαμε τη δουλειά. (…) Η χώρα έχει ανάγκη από μια σταθερή πλειοψηφία, για να μην ξαναμπλέκουμε σε περιπέτειες και να μπορέσουμε από τις 26 Ιουνίου να σηκώσουμε τα μανίκια, να συνεχίσουμε τη δουλειά».

Με ειδική αναφορά στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα, τονίζοντας ότι η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων θα συνεχιστεί. «Να ξέρετε ότι εδώ στη Σαλαμίνα θα βρουν τη θέση τους στο τέλος το 2025 οι τρεις φρεγάτες μπελάρα που ναυπηγούνται στα δικά μας ναυπηγεία… Και η πολιτική της ενίσχυσης των Ενόπλων δυνάμεων θα συνεχιστεί για μία ισχυρή χώρα μία χώρα με αυτοπεποίθηση που θα υπερασπίζεται την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Σαλαμίνας και συνομίλησε με παιδιά που ασχολούνται καθημερινά στο χώρο ημερήσιας φροντίδας.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος