Κ. Μητσοτάκης από Αιγάλεω: Ο κ. Τσίπρας είναι διχαστικός, υποκριτής και επικίνδυνος

Η πρώτη μας μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στην Αττική δεν θα μπορούσε να γίνει αλλού παρά μόνο στο Αιγάλεω, την εκλογική μου περιφέρεια, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο κλειστό Γυμναστήριο «Σταύρος Βενέτης». Στο Αιγάλεω είχα κάνει την πρώτη μου εκλογική εμφάνιση το 2003, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και ευχαρίστησε τους πολίτες για την εμπιστοσύνη που του δείχνουν.

Eίπε ότι «από τον δυτικό τομέα ξεκινώ τον αγώνα μας. Αυτόν που θα φέρει την αυτοδύναμη ΝΔ και την αυτοδύναμη Ελλάδα. Για να κλείσουμε οριστικά την πόρτα στο χθες και να την ανοίξουμε διάπλατα στο μέλλον».

Όλη η Ελλάδα θα γίνει μπλε την 21η Μαΐου, η Δυτική Αθήνα θα γίνει και αυτή γαλάζια όπως και όλη η πατρίδα από άκρη σε άκρη, ανέφερε σε άλλο σημείο ενώ στη συνέχεια τόνισε «είμαστε εδώ για ενώσουμε όλους τους Ελληνες».

Η χώρα σήμερα αναπτύσσεται με ρυθμό τριπλάσιο της Ευρώπης, η χώρα βρίσκεται μισό σκαλί από την επενδυτική βαθμίδα ανέφερε κάνοντας απολογισμό της Κυβέρνησης στο οικονομικό πεδίο.

Μετρήστε πόσες κρίσεις περάσαμε μαζί κι όμως αυτή η κυβέρνηση κράτησε απόρθητα τα σύνορά μας πρόσθεσε και διερωτώμενος αν η Ελλάδα του 2023 θυμίζει εκείνη του 2019 απάντησε «όχι σε τίποτα».

Μηδενίσαμε τις προσφυγικές ροές, ανακουφίσαμε τα νησιά μας, κάναμε σύγχρονες δομές, σώσαμε ζωες και ναι, επεκτείναμε τον φράχτη στον Έβρο, συνέχισε.

Μίλησε για την αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ υπογράμμισε μεταξύ άλλων «γιατί για εμάς η άμυνα είναι αυτοσκοπός δεν υπάρχει οικονομική ευημέρια αν δεν στηρίζεται σε εθνική κυριαρχία».

Η Ελλάδα που χτίζουμε ήδη έχει γερά θεμέλια, μένει να ανεγερθούν κι άλλοι όροφοι, τόνισε ο πρωθυπουργός παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων όσα έχουν γίνει σε Υγεία και Παιδεία ενώ αναφέρθηκε και σε εκείνα τα οποία θα γίνουν όπως οι χιλιάδες διαδραστικοί πίνακες στα σχολεια. «Ξέρουμε ότι αυτά δεν αρκούν, χρειάζονται κι άλλες τομές» τόνισε.

Κρατήστε ένα πράγμα από την πρώτη μας θητεία ως εγγύηση τη συνέπεια λόγων και έργων, είπε.

Έχουμε ολοκληρωμένο και κοστολογημένο σχέδιο, φιλόδοξο και ρεαλιστικό που απλώνεται σε όλη τη δημόσια ζωή, συμπλήρωσε.

Είπε ότι η επόμενη τετραετία θα είναι αυτή των καλύτερων μισθών για κάθε Ελληνίδα και Ελληνα κι έκανε λόγο για αυξήσεις της τάξης του 25%. Πρόσθεσε ότι θα ισχύσει ενιαίο μισθολόγιο για το Δημόσιο από το 2024 ενώ μιλώντας για το τέλος επιτηδεύματος τόνισε ότι θα είναι παρελθόν στο τέλος της νέας τετραετίας.

Είπε ότι η προτεραιότητα δίνεται και στην Υγεία εξηγώντας ότι δίνει μεταξύ άλλων έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα, στις προλητικές εξετάσεις ενώ παρ’αλληλα έκανε γνωστό ότι θα γίνουν 10.000 προσλήψεις νοσηλευτών σε βάθος τετραετίας.

Ο κ. Μητσοτάκης από το Αιγάλεω τόνισε ότι στο Δημόσιο θα υπάρχει αξιολόγηση για όλους και μέχρι το 2027 όλες οι διαδικασίες στη δημόσια διοίκηση θα είναι ψηφιακές με ηλεκτρονικές συναλλαγές και επαγγελματικές συμπεριφορές.

Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης για τη στήριξη της νέας γενιάς με προσιτή στέγη και για την πολιτική εθνικής ασφάλειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα «Σπίτι μου», ενώ για τα εξοπλιστικά είπε ότι «68 προγράμματα δρομολόγησε η κυβέρνηση μας και σίγουρα η παρουσία της ΝΔ στη διακυβέρνηση του τόπου εγγυάται ότι η φωνή μας θα ακουγεται παντού, στο Κογκρέσο, στις Βρυξελλες». Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις μεγάλες αμυντικές συμφωνίες.

Εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας μεταξύ άλλων ότι έσπρωξε τη χώρα στο περιθώριο της Ευρώπης. Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αφού απέτυχε ως κυβέρνηση απέτυχε και ως αντιπολίτευση. Φόρτωσε στη χώρα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, φόρτωσε τη μεσαία τάξη με 29 νέους φόρους, καθιέρωσε βαριοπούλες στα πανεπιστήμια, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε το εύκολο λεφτόδεντρο, αλλά οι πολίτες δεν τον πιστεύουν.

Ο κ. Τσίπρας είναι διχαστικός, υποκριτής και επικίνδυνος

Ξέρω ότι είναι διχαστικός, πιστός στον Πολακισμό και ποντάρει στην ακυβέρνησία είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι διχαστικός. Υποκριτής όπως φάνηκε στην υπόθεση Γεωργούλη. Επικίνδυνος γιατί άφησε πίσω του τη νάρκη της απλής αναλογικής. Υπάρχει ένας τέλος να ακυρωθεί, η ψήφος μας την 21η Μαΐου. Το δίλημμα είναι πολύ απλό. Βαδίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω;».

Επιπλέον, σχολίασε το σύνθημα «δικαιοσύνη παντού» του ΣΥΡΙΖΑ. «Δικαιοσύνη παντού αλλά όχι δίπλα του», είπε σημειώνοντας ότι κρατάει τον καταδικασμένο Νίκο Παππά.

Σε αυτή την κάλπη δεν χωρούν επιπόλαιες επιλογές, οι αντίπαλοι μας είναι αδίστακτοι δεν πιστεύω τίποτα από όσα λένε, υπογράμμισε.

Είναι ικανοί να συνασπισθούν ακόμα κι αν ηττηθούν, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης ενώ τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί καθώς, όπως ανέφερε, μπορεί να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και να δουν πρωθυπουργό Τσίπρα και υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

«Οι αντίπαλοι μας είναι αδίστακτοι. Άλλα είπαν και άλλα έκαναν στο δημοψήφισμα της κωλοτούμπας. Δεν εμπιστεύομαι όποιον αρνείται για πρωθυπουργό τον αρχηγό του κόμματος που έχουν ψηφίσει οι πολίτες. Δεν έχουν αρχές. Είναι ικανοί να συνασπιστούν ακόμα και αν ηττηθούν. Αν οι αριθμοί τους ευνοήσουν θα θα επιχειρήσουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Βαρουφάκη με αντάλλαγμα την παγίωση της απλής αναλογικής. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Το σενάριο αυτό μοιαζει δύσκολο, δεν είναι απίθανο. Οι πολίτες μπορεί να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και να δουν πρωθυπουργό Τσίπρα και υπουργό Οικονομικών τον Γιάννη Βαρουφάκη με ένα «Ν»».

Ο κ. Μητσοτάκης ανάφερε και την εξής μαντινάδα που του είπαν στην Κρήτη: «Πόσες Δήμητρες κάνει το σουβλάκι, ζήτησε τα ρέστα σου από το Γιάνη Βαρουφάκη».

«Αποκλείστε με την ψήφο σας μια κυβέρνηση κουρελού, μια κυβέρνηση που φέρνει παραλυσία» υπογράμμισε. «Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει. Όσο πιο δυνατό το μήνυμα της τόσο θα οπλίσει με δύναμη το νικητή για τις δεύτερες εκλογες», συμπλήρωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος