Κ. Μητσοτάκης: Ανάγκη για άμεση επιβολή πλαφόν στην ανώτατη τιμή του Φυσικού Αερίου (video)

Array

Με παρέμβασή του, στη Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητά να κλείσει επειγόντως, άμεσα, το θέμα του πλαφόν στο φυσικό αέριο, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα.

Η σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εξελίχθηκε στη σκιά του Qatar Gate, καθώς το θέμα συζητείται έντονα και στο παρασκήνιο και στα πηγαδάκια που στήνονται εδώ, αλλά και στο δείπνο των ηγετών που ακολούθησε. Επίσης στην ατζέντα βρίσκεται και το μεταναστευτικό ζήτημα.

Οι “27” παρέπεμψαν το θέμα της ενέργειας στη συνεδρίαση των υπουργών ενέργειας τη Δευτέρα. Ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του επανέλαβε την ανάγκη για επιβολή πλαφόν στην ανώτατη τιμή του Φυσικού Αερίου, υπογράμμισε ότι ενώ η εντολή από το συμβούλιο δόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί και σημείωσε ότι το θέμα πρέπει να κλείσει τη Δευτέρα στο συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας και να μπει στα συμπεράσματα σχετική αναφορά για την ανάγκη να οριστικοποιηθεί επειγόντως το θέμα στις 19 Δεκεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του προσερχόμενος στη Σύνοδο είχε υπογραμμίσει ότι είναι απαραίτητο η Ευρώπη να στείλει ξεκάθαρο σήμα στις αγορές, ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου.

Κατά τη συζήτηση των ηγετών για την ένατη δέσμη κυρώσεων στη Ρωσία, η ελληνική πλευρά επανέλαβε την ανάγκη μη καταστρατήγησης ή παράκαμψης των κυρώσεων από τρίτες χώρες.

Αποστολή στις Βρυξέλλες: Γεωργία Σκιντζή

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Να κλείσει επειγόντως το θέμα του πλαφόν στις 19 Δεκεμβρίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος