Κ. Μητσοτάκης: 4 δράσεις για τον περιορισμό περιστατικών αστυνομικής βίας (video)

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο πρωθυπουργός αναφέρεται στις κυβερνητικές προτάσεις για να περιοριστούν περιστατικά αστυνομικής βίας στο μέλλον.

Στη σχετική ανάρτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει: «Μόνο όταν ο ένστολος σέβεται τον πολίτη μπορεί να κερδίσει το δικό του σεβασμό. Μόνο όταν η συμπεριφορά του είναι επαγγελματική μπορεί να γίνει αποτελεσματική. Ο αστυνομικός οφείλει να έχει αυτοσυγκράτηση. Οφείλει να ακολουθεί τους κανόνες. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

Βρίσκομαι στη Βουλή όχι μόνο για να καταδικάσω από το βήμα του κοινοβουλίου απερίφραστα τον άγριο ξυλοδαρμό ενός πολίτη, αλλά και για να παρουσιάσω όσα έχει κάνει η κυβέρνηση και όσα πρόκειται να κάνει για να περιορίσει ανάλογα περιστατικά αστυνομικής βίας στο μέλλον».
Κ. Μητσοτάκης: 4 δράσεις για τον περιορισμό περιστατικών αστυνομικής βίας (video)
Tι είχε προηγηθεί
Αντιπαράθεση κορυφής σημειώθηκε στη Βουλή για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας και την πανδημία. Μητσοτάκης και Τσίπρας διασταύρωσαν τα ξίφη τους με το αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι επιλέγει τον διχασμό και την πόλωση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταγγέλλει ότι πίσω από τις διαδηλώσεις είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ζήτησε συγνώμη από όλους όσοι πληγώθηκαν από κρούσματα αστυνομικής βίας σε όλες τις κυβερνήσεις.
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για κάλυψη της ατιμωρησίας της αστυνομικής αυθαιρεσίας κάνοντας λόγο για «συνειδητό στήσιμο αστυνομικού κράτους».
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος