Για το θέμα της καταβολής των συντάξεων μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ΕΡΤΝews ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Kώστας Καραγκούνης.
«Υπάρχει ένα τεχνικό ζήτημα που τίθεται και αξιολογείται. Η διοίκηση του e- ΕΦΚΑ έχει αποδείξει πολλές φορές ότι υπάρχει μια ευαισθησία και γίνεται μια εξαιρετική δουλειά ώστε όποτε δημιουργείται η ανάγκη, να δίνουμε νωρίτερα τις συντάξεις. Άλλωστε το γνωρίζετε πολύ καλά ότι παραδοσιακά οι συντάξεις τον Δεκέμβρη δίνονται στις 23/12, δηλαδή ενόψει των Χριστουγέννων. Όμως μεσολαβεί ένα πολύ μεγάλο διάστημα μέχρι να δοθεί η επόμενη σύνταξη και αυτό το είδαμε και στα Χριστούγεννα που μας πέρασαν. Ήταν περίπου 35 μέρες μέχρι να δοθούν οι επόμενες συντάξεις», σημείωσε ο κ. Καραγκούνης.
«Υπάρχει πρόβλημα στη ροή και στη συνεργασία με τις τράπεζες. Όμως υπάρχει και το ουσιαστικό πρόβλημα. Είμαστε δίπλα στους συνταξιούχους, όμως μετά θα μεσολαβήσει ένα τεράστιο χρονικό διάστημα και αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη. Άκουσα και εκπροσώπους των συνταξιούχων και αυτό το αναγνωρίζουν και οι ίδιοι, ότι θα υπάρξει πολύ μεγάλο διάστημα μέχρι τον Μάιο όπου θα γίνει η επόμενη καταβολή. Υπάρχει λοιπόν και τεχνικό ζήτημα, αλλά εγώ θα έμενα περισσότερο στο δεύτερο ζήτημα που είναι το ουσιαστικό», πρόσθεσε στη συνέχεια.
Στηρίζουμε το εισόδημα των συνταξιούχων – Περαιτέρω αυξήσεις συντάξεων το 2026 και το 2027
Έπειτα, ο κ. Καραγκούνης ανέφερε:
«Εμείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το εισόδημα των συνταξιούχων. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν ανεβεί οι συντάξεις πάνω από 13%. Έχουμε κάνει παρεμβάσεις και για την προσωπική διαφορά και στην εισφορά αλληλεγγύης».
«Δεν σας κρύβω ότι και για το 2026 και για το 2027, το έχει πει και ο Πρωθυπουργός, οι συνταξιούχοι θα δουν παραπάνω χρήματα στην τσέπη τους, θα πάμε σε περαιτέρω αυξήσεις. Αυτή τη στιγμή τρέχουν δύο έργα ψηφιοποίησης στον e- ΕΦΚΑ, του ασφαλιστικού βίου και της σύνδεσης όλων των επικουρικών ταμείων με τον e-ΕΦΚΑ. Αυτό σημαίνει ότι οι εκκρεμότητες στις επικουρικές συντάξεις θα βγαίνουν πραγματικά μέσα σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα γιατί θα υπάρχει αυτή η διασύνδεση», υπογράμμισε.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος