Κ. Καραγκούνης: “Προϋπόθεση για να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης είναι η ρύθμιση του χρέους” (audio)

“Με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα που έχουμε έως τώρα και με την οικονομική συνταγή που ακολουθεί η κυβέρνηση, το 2017 θα είναι η χειρότερη χρονιά των τελευταίων 40 ετών”, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης.

“Προϋπόθεση για να μπει η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης είναι η ρύθμιση του χρέους και όχι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, όπως λέει η κυβέρνηση”, πρόσθεσε ο κ. Καραγκούνης , “και αν λάβουμε υπόψη τα όσα έχει πει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης για ρύθμιση του χρέους μετά το 2018, το αφήγημα της κυβέρνησης δεν ισχύει”.

“Το 2014, δύο χρόνια μετά την πτώχευση, η χώρα ξαναβγήκε στις αγορές δύο φορές με επιτόκια 4,75 και 3,75%, τα χαμηλότερα από τη στιγμή που μπήκαμε στο ευρώ”, ανέφερε ο κ. Καραγκούνης, “Είχαμε πλεόνασμα 0,5% – 0,6% όπως και τώρα και το ερώτημα είναι γιατί χάθηκαν τρία χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων φορτωθήκαμε ένα τρίτο μνημόνιο και υπερβολικά φορολογικά μέτρα”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Καραγκούνης, ανέφερε, ότι “, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην νέα προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ”. “Έπρεπε, τουλάχιστον, να περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ για τη νομιμότητα ή όχι του νόμου Παππά”, πρόσθεσε, “και η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε αυτή τη φαρσοκωμωδία, τη στιγμή που το ΕΣΡ έχει στην ουσία καταργηθεί και οι αρμοδιότητές του έχουν περάσει στον κ. Παππά”. “Η Νέα Δημοκρατία ζητά την κατάργηση του Νόμου Παππά”, τόνισε, “και εάν γίνει αυτό θα συμμετέχουμε σε όλες τις νόμιμες συνταγματικές διαδικασίες”.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος