Κ. Γκιουλέκας: Αποπροσανατολισμός η Συνταγματική Αναθεώρηση (audio)

Πρέπει να δούμε πως θα ανοίξει η κυβέρνηση τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, με την έννοια εάν θα επιδιώξει τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, όπως η διαδικασία απαιτεί, δήλωσε ο Κώστα Γκιουλέκας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Ο κ. Γκιουλέκας τόνισε ότι το πολιτικό θερμόμετρο είναι ψηλά, όχι λόγω του διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση, που αφορά στην ποιότητα της δημοκρατίας και βεβαίως είναι πολύ σοβαρή, αλλά γιατί δεν μπαίνουν στον διάλογο κάποια πολύ βασικά θέματα.

“Έκοψαν το ΕΚΑΣ από δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους, έρχονται τα σημειώματα της εφορίας με αυξημένους φόρους που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση, έρχονται ομαδικές απολύσεις, αυτά έπρεπε να συζητήσουμε”, τόνισε.

Η κυβέρνηση λοιπόν, πρόσθεσε ο κ. Γκιουλέκας, επιλέγοντας στην παρούσα φάση να ανοίξει η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, δείχνει τις προθέσεις της που είναι αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και φτιάχνει ατμόσφαιρα παρωδίας.

Ο ίδιος, όπως τόνισε, για το θέμα της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας περισσότερο ενδιαφέρεται εάν θα διαλύεται ή όχι η Βουλή, εάν θα έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες ο πρόεδρος, και λιγότερο πως θα εκλέγεται.

Κατά τη γνώμη μου, επεσήμανε ο κ. Γκιουλέκας, οι αρμοδιότητες πρέπει να ενισχυθούν και από εκεί και πέρα να συζητήσουμε πως η Βουλή θα μπορεί να μην εξαρτά τη λειτουργία της από το εάν θα εκλεγεί ή όχι πρόεδρος και να πάμε στην τρίτη παράμετρο πια, που είναι ο τρόπος εκλογής του προέδρου που γι αυτό μπορούμε να συζητήσουμε αρκετά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος