Κ. Φραγκογιάννης στην ΕΡΤ για οικονομική συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας: Στόχος το εμπόριο μεταξύ των χωρών να φτάσει στα 10 δισ.

«Υλοποιούμε τις αποφάσεις της 7ης Δεκεμβρίου του 2023, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος Ερντογάν αποφάσισαν ότι θα πρέπει στα επόμενα 4 – 5 χρόνια να διπλασιάσουμε το εμπόριο που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία», επισήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης μιλώντας από την Κωνσταντινούπολη, στην εκπομπή του ΕΡΤNEWS «Συνδέσεις» και τους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο, αναφερόμενος στις ευκαιρίες οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, που σκιαγραφήθηκαν στις επαφές κατά την επίσκεψή του στη χώρα.

Ενώ πρόσθεσε, ακόμη:

«Είμαστε εδώ με 90 επιχειρηματίες από την Ελλάδα, οι οποίοι σήμερα θα συναντηθούν στα πλαίσια ενός φόρουμ που έχουμε οργανώσει με περίπου 200 Τούρκους επιχειρηματίες. Σήμερα έχουμε τη Μικτή Διυπουργική Επιτροπή των Οικονομικών, όπου ουσιαστικά κάνουμε μια επισκόπηση των θεμάτων μας με την Τουρκία, αυτό που ονομάζουμε χαμηλής πολιτικής και υψηλής -κατά την άποψή μου- ανθρώπινης αξίας. Μιλάμε για οικονομία, για εμπόριο, για τουρισμό, για επικοινωνίες, για συγκοινωνίες, για πολιτισμό, για αθλητισμό.

Και έχουν έρθει εκπρόσωποι από οκτώ υπουργεία αντίστοιχα με εκπροσώπους από 8 τουρκικά υπουργεία. Πρόκειται να ξεκινήσουμε αυτή τη συνάντηση που την κάνουν σχεδόν κάθε δύο χρόνια. Η προηγούμενη έγινε τον Ιανουάριο του 2022».

Ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Υλοποιούμε τις αποφάσεις της 7ης Δεκεμβρίου του 2023, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος Ερντογάν αποφάσισαν ότι θα πρέπει στα επόμενα 4 – 5 χρόνια να διπλασιάσουμε το εμπόριο που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Σήμερα το εμπόριο είναι της τάξεως των 5,4 δισ. και στόχος μας είναι να πάμε στα 10 δισεκατομμύρια. Άρα λοιπόν, σκοπός της επίσκεψης των επιχειρηματιών, είναι να φέρουμε πιο κοντά τις δύο επιχειρηματικές κοινότητες, την ελληνική και την τουρκική, με σκοπό να αναπτύξουν δραστηριότητες είτε επενδυτικού είτε εμπορικού χαρακτήρα».

Για τη συνάντησή του με τους Έλληνες επιχειρηματίες κατά την επίσκεψή του, παρατήρησε:

«Είναι αρκετοί αυτοί που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Τουρκία. Μας υποδέχθηκαν με μεγάλη φιλοξενία, με μεγάλη ζέση, με πολλή, με ανοιχτή αγκαλιά που λένε σε απλή γλώσσα και ακόμη και η βραδιά μας ήταν πάρα πολύ ευχάριστη και πάρα πολύ θερμή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος