K. Aρβανίτης: Για μια ακόμη φορά αναδείχτηκαν τα αδιέξοδα της δεξιάς πολιτικής για μια Ευρώπη – Φρούριο

Array

«Τα αδιέξοδα της ευρωπαϊκής πολιτικής στα σύνορα της ΕΕ» κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» στη συζήτηση για το Άσυλο και τη Μετανάστευση, περιλαμβανομένης της Έρευνας και Διάσωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του ευρωβουλευτή.

«Για μια ακόμη φορά αναδείχτηκαν τα αδιέξοδα της δεξιάς πολιτικής για μια Ευρώπη – Φρούριο», είπε καθώς οι σκόπιμες και παραπλανητικές εντυπώσεις που καλλιεργεί η ακροδεξιά ,ότι «νόμιμες και ασφαλείς οδοί σημαίνει ανοιχτά σύνορα». Μίλησε για «ποινικοποίηση» της βασικής αρχής της έρευνας και διάσωσης, η οποία διατρέχει την κοινή δήλωση Ελλάδας – Ιταλίας – Κύπρου – Μάλτας και «αναρωτήθηκε αν το επόμενο βήμα θα είναι να δούμε και την ποινικοποίηση του ίδιου του δικαιώματος αίτησης για άσυλο». Λειτουργικές λύσεις δεν μπορεί να υπάρξουν αν δεν υπάρξει «απεμπλοκή της Ένωσης από την δημιουργία αιτιών», αλλά και «νόμιμες και ασφαλείς οδοί για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να αιτηθούν άσυλο και προστασία», πρόσθεσε.

Στη συζήτηση συμμετείχαν η πρόεδρος του ΕΚ, Ρομπέρτα Μέτσολα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ύλβα Γιοχάνσον και οι επικεφαλής όλων των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς/The Left αναφέρθηκε με έμφαση στις χιλιάδες ζωές που έχουν χαθεί στη Μεσόγειο, ενώ μαίνεται, όπως τόνισε, η εγκληματική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και πριν μερικές ημέρες είχαμε την στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας στη Συρία.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος