Ισχυρισμοί Τζανερίκου: Μία η συνάντηση και στο γραφείο μου απαντά ο Γ. Γεραπετρίτης – Αρχές  Μαΐου απόφαση για το κόμμα Κασιδιάρη

Οι καταγγελίες του παραιτηθέντος αρεοπαγίτη Χρήστου Τζανερίκου για το «μόρφωμα Κασιδιάρη», εξακολουθούν να πυροδοτούν την πολιτική αντιπαράθεση. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γιώργος Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε φανερά, ουδέποτε τέθηκε θέμα ανταλλαγμάτων. Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για την συνάντηση που είχε με τον παραιτηθέντα αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Χρήστο Τζανερίκο, ο οποίος κατήγγειλε κυβερνητικές παρεμβάσεις προκειμένου να μπλοκάρει τη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές, μίλησε στην ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας, υπογραμμίζοντας πως «όλα έγιναν με τρόπο θεσμικό. Υπήρξαν τηλεφωνικές επικοινωνίες και με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τον αντιπρόεδρο τον κύριο Τζανερίκο και με αυτόν υπήρξε μία και μόνο συνάντηση στο γραφείο μου», είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι περίμενε μία «ευρύτερη συναίνεση και πολιτική γενναιότητα στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για ανάχωμα στο κόμμα του καταδικασμένου».

«Στον πολιτικό μύλο τον οποίο θέτει τα πάντα η αξιωματική αντιπολίτευση θέτει και θέματα σημαντικά ευαίσθητα για τη δημοκρατία», πρόσθεσε. 

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζήτησε χθες από την Κεφαλλονιά ο Αλέξης Τσίπρας, στρέφοντας τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού: «Οφείλει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης ποιος είναι αυτός που επιχείρησε να δωροδοκήσει δικαστή. Για τις καταγγελίες του δικαστή Τζανερίκου κανονικά θα έπρεπε, να είχε επιληφθεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μιας και μιλάμε για δικαιοσύνη».  

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τόνισε: «Η Κυβέρνησή μας δεν παζαρεύει με κανέναν την ηθική και πολιτική αρχή της ότι εγκληματικές οργανώσεις και καταδικασμένοι για συμμετοχή σε αυτές δεν μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές. Ας αφήσει ο κ. Τσίπρας, έστω για λίγο, τις θεωρίες συνωμοσίας στην άκρη». 

Το θέμα πυροδοτεί την πολιτική αντιπαράθεση.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ, Γιάννης Σμυρλής, δήλωσε: «Θέλουμε μαχαιροβγάλτες να μπορούν να μπουν στο Κοινοβούλιο; Όχι, εμείς είμαστε ξεκάθαροι». 

Είναι αντισυνταγματικό, τονίζει από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, δηλώνοντας: «Δεν μπορεί οποιοδήποτε μέλος της κυβέρνησης να βρίσκει τον δικάζοντα να συζητήσει αν είναι καλή η νομοθέτηση».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος επισημαίνει ότι «είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση /που υποδηλώνει το πώς βλέπει τελικά η Κυβέρνηση τις υπόλοιπες εξουσίες και ιδίως τη δικαστική».

Η «Ελληνική Λύση», ανακοίνωσε ότι «η δικαιοσύνη να διερευνήσει άμεσα τις καταγγελίες του κ. Τζανερίκου». 

Από το γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25 επισημάνθηκε ότι «καμία συνάντηση του κ. Γεραπετρίτη με κανέναν ανώτατο δικαστή ποτέ, για κανένα λόγο δεν είναι επιτρεπτέα».

Η απόφαση του Αρείου Πάγου για τη συμμετοχή ή μη του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές αναμένεται στις αρχές Μαϊου.

Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος