Ιωάννινα-Κ. Μητσοτάκης: Θα αισθανθούν όλοι πολύ πιο ασφαλείς εφόσον είναι εμβολιασμένοι

Στα Ιωάννινα περιοδεύει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το νέο Εμβολιαστικό Κέντρο στην περιοχή και έστειλε μήνυμα σε νέους και σε μεγαλύτερες ηλικίες να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε το καλοκαίρι, ώστε να μην κάνουμε καμία κοιλιά στους ρυθμούς του εμβολιασμού, είπε ο πρωθυπουργός, αλλά όπως τόνισε “για να το πετύχουμε το πρόβλημα δεν θα είναι η διαθεσιμότητα αλλά θα είναι η συμμετοχή και γι΄αυτό θα πρέπει να απευθυνθούμε και στους νέους αλλά και στους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας.” Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε ειδική αναφορά και στις διευκολύνσεις και στα κίνητρα για τον εμβολιασμό με αφορμή την αναφορά του περιφερειάρχη Ηπείρου στο γεγονός ότι το αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για τους νέους που έρχονται στην πόλη των Ιωαννίνων για να εμβολιαστούν δεν τους χρεώνει με εισιτήριο. “Διευκολύνσεις για να ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν θα είναι πάντα καλοδεχούμενες” σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Το νέο εμβολιαστικό κέντρο Ιωαννίνων έχει δέκα γραμμές, στο νόμο έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα 111.000 εμβολιασμοί, ενώ λειτουργούν 23 εμβολιαστικές γραμμές.

«Και βέβαια η εμπειρία από τη διαδικασία του εμβολιασμού νομίζω ότι συνολικά είναι εξαιρετική και όποιος επισκέπτεται τις οργανωμένες υποδομές μας είτε τα μικρότερα Κέντρα Υγείας είτε τα μεγάλα Εμβολιαστικά Κέντρα, όπως αυτό το οποίο επισκεπτόμαστε σήμερα και το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί από τις αρχές της εβδομάδας, διαπιστώνει ότι όταν θέλουμε μπορούμε να προσφέρουμε στους πολίτες ποιοτικές υπηρεσίες που συνδυάζουν την ψηφιακή τεχνολογία με το χαμόγελο και θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό υγειονομικό, το στρατιωτικό μας προσωπικό, το οποίο υποστήριξε αυτήν την προσπάθεια και χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσαμε να είχαμε φέρει εις πέρας αυτήν την εξαιρετικά σύνθετη άσκηση και να τους ζητήσω να δείξετε, να δείξουν την ίδια επιμονή, την ίδια φροντίδα μέχρι να ολοκληρώσουμε οριστικά αυτήν τη διαδικασία», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ιωάννινα-Κ. Μητσοτάκης: Θα αισθανθούν όλοι πολύ πιο ασφαλείς εφόσον είναι εμβολιασμένοι

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στο κέντρο έρευνας και τεχνολογίας που έχει δημιουργήσει στα Ιωάννινα η γερμανική εταιρεία λογισμικού Τeamviewer’s.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με εργαζόμενους και ανέφερε ότι μόλις χθες η Ελλάδα πήρε πράσινο φως για το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης. “Τριάντα δύο δισ. ευρώ που θα μεταφερθούν στην πράσινη τεχνολογία και στην ψηφιακή μετάβαση” επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Η Ελλάδα είναι μία χώρα γνωστή για τη φυσική της ομορφιά τώρα θα γίνεται γνωστή ως μία χώρα τεχνολογικής επανάστασης και δεν συμβαίνει αυτό μόνο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε μία πόλη με ιστορία αλλά και μέλλον” συμπλήρωσε.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος