Η τουρκική παραβατικότητα στο Συμβούλιο της Ε.Ε – Ικανοποίηση στην Αθήνα αλλά και χαμηλοί τόνοι (video)

Στο αυριανό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας σε όλες του τις διαστάσεις. Σταθερή επιλογή της κυβέρνησης είναι η διεθνοποίηση της τουρκικής παραβατικότητας και η πολιτική απομόνωση της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στη Βελγική πρωτεύουσα,  “Μακριά από επικοινωνιακές κορώνες και πόλωση, η ελληνική κυβέρνηση επιμένει να διεθνοποιεί τις τουρκικές προκλήσεις και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήδη έχει κάνει πολλές επαφές με ομολόγους του, ενημερώνοντάς τους διεξοδικά για τις εξελίξεις”.

Αύριο το πρωΐ ο πρωθυπουργός, θα συμμετάσχει αρχικά στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου θα έχει συνάντηση με το νέο πρόεδρο του ΕΛΚ και πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, με τον οποίο και θα συζητήσει για τις τουρκικές προκλήσεις.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει συνάντηση και με το νέο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Όσον αφορά στο προσχέδιο του Κειμένου Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, υπάρχει μια πρώτη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, που δηλώνει ικανοποιημένη από το προσχέδιο, που είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς φαίνεται να πληροί και τις τρεις προϋποθέσεις που έχει θέσει η χώρα μας . Τη ρητή καταδίκη της Τουρκίας, το  ότι η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης δεν παράγει έννομα αποτελέσματα, και σαφή έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς Ελλάδα και Κύπρο.

Έως την έκδοση του οριστικού κειμένου η ελληνική κυβέρνηση τηρεί χαμηλούς τόνους και θα συνεχίσει έως την τελευταία στιγμή τους διπλωματικούς χειρισμούς , καθώς για την έκδοση οποιασδήποτε απόφασης απαιτείται ομοφωνία και των 27.

Κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την αγορά των S400 και την επιχείρηση στη Συρία ενέκρινε επιτροπή της αμερικανικής γερουσίας.

“Η διαδικασία για τους S-400 θα συνεχιστεί”, είναι η αντίδραση της Άγκυρας στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ, δια του εκπροσώπου της τουρκικής Προεδρίας.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση:   Μητσοτάκης : Διαθέτουμε μέσα και βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας-Συνάντηση με τον Σέρβο Πρόεδρο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος