“Η συμφωνία θα κλείσει μόνο με μέτρα για το χρέος”- «Τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξουν εξελίξεις” (video)

Μήνυμα ότι η Ελλάδα διεκδικεί μία “συνολική λύση, η οποία εκτός από τη συμφωνία με τους θεσμούς θα περιλαμβάνει και συγκεκριμένες αποφάσεις για το χρέος”, στέλνει ο πρωθυπουργός, την ώρα που οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε κομβικό σημείο. «Τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξουν εξελίξεις, έχουμε φτάσει στην τελική ευθεία», εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Σκάι, ενώ διέψευσε πως ο Βόλφανγκ Σόιμπλε ζήτησε να μειωθούν οι συντάξεις κατά 35%.

Όπως επισημαίνει, ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του που δημοσιεύεται στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Έθνος», «είναι η πρώτη φορά που δεν εφαρμόζουμε μέτρα περιμένοντας να μας δώσουν κάτι μετά, αλλά το αντίστροφο. Θα κλείσει η συμφωνία, θα ψηφίσουμε μέτρα και αντίμετρα, τα οποία θα εφαρμοστούν μετά το 2019 και αυτό μόνο εάν, εν τω μεταξύ, υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για το χρέος και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται”.

Παράλληλα, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως θα έχουμε συμφωνία μέσα στον Απρίλιο.

Εάν ωστόσο, επιβεβαιωθούν οι δυσοίωνες εκτιμήσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ και του ΔΝΤ ότι μάλλον δεν θα κλείσει η τεχνική συμφωνία στο Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής, τότε θεωρείται πιθανή έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου μετά την ετήσια σύνοδο του Ταμείου στα τέλη του μήνα.

Τη βεβαιότητά του ότι και οι 153 βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας θα στηρίξουν τη συμφωνία που θα φέρει προς ψήφιση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Έψιλον».

“Η συμφωνία θα κλείσει μόνο με μέτρα για το χρέος”- «Τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξουν εξελίξεις” (video)Στο πεδίο της αντιπολίτευσης:

«Η ΝΔ δεν θα γίνει “δεκανίκι” στην κυβερνητική αναποτελεσματικότητα και αποτυχία. Νέα δημοσιονομικά μέτρα δεν θα ψηφίσει», ξεκαθαρίζει ο Χρήστος Σταϊκούρας στην Realnews. Ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ προσθέτει πως “η ψήφιση των μέτρων από την κυβερνητική πλειοψηφία αποτελεί δέσμευση για τη χώρα».

“Πάμε σε νέα επώδυνη διαπραγματευτική ήττα”, επισημαίνει η Φώφη Γεννηματά. Με συνέντευξή της στην εφημερίδα Μακεδονία, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τονίζει ότι την ανάγκη εθνικής συννενόησης, ενώ καταλογίζει στην κυβέρνηση “ανικανότητα και έλλειψη αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης”. Όπως τονίζει «σκηνοθετούν άλλη μια συνθηκολόγηση και διαπραγματεύονται μόνο στο εσωτερικό των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ”.

«Ο Αλέξης Τσίπρας και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν το θέατρο του παραλόγου», ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση.
«Από τη μία, αποδέχονται νέα μέτρα λιτότητας και από την άλλη παριστάνουν ότι αντιστέκονται στους δανειστές, βυθιζοντας την κοινωνία σε αβεβαιότητα και οδηγωντας η χώρα σε αδιέξοδο», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ιδιαίτερα αιχμηρό ήταν το σχόλιο της κυβέρνησης, προς τον Βασίλη Κικίλια:

«Ευχόμαστε στον κ. Κικίλια να ζήσει πολλά χρόνια, ώστε να θυμάται αυτά που ο ελληνικός λαός προσπαθεί να ξεχάσει: PSI, ανεργία 27%, διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, απολύσεις, διαθεσιμότητες, Siemens. Χρόνια πολλά και περαστικά», ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, προσθέτοντας πως όσο καθυστερεί η αξιολόγηση, τόσο η συμφωνία φορτώνει με μέτρα.

«Να πάρει αποφάσεις και να τολμήσει να δείξει ότι είναι υπεύθυνο και σοβαρό κόμμα» κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ η Ένωση Κεντρώων.

“Ο Τσίπρας μόλις υπογράψει την δεύτερη αξιολόγηση θα πεταχτεί στον κάλαθο των απορριμμάτων ως στυμμένη λεμονόκουπα”, αναφέρει μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Πηγές:ΕΡΤ1, ΑΠΕ, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ρεπορτάζ: Κώστας Λασκαράτος, Άκης Αθανασόπουλος, Γιάννης Φασουλάς

Σχετική είδηση:Αλ.Τσίπρας: Συμφωνία μέσα στον Απρίλιο – ΝΔ: Θέατρο παραλόγου (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος