Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση τη Δευτέρα με την Ολυμπιονίκη Σ. Μπεκατώρου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου αύριο Δευτέρα, στις 14:00.

Η συνάντηση γίνεται στον απόηχο των καταιγιστικών εξελίξεων που επέφερε η δημόσια καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίησή της, πριν απο 23 χρόνια, από παράγοντα της ιστιοπλοΐας.

Υπενθυμίζεται ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών γνωστοποίησε ότι διατάζει αυτεπάγγελτα προκαταρκτική έρευνα, και τη Δευτέρα ή την Τρίτη θα κληθεί να καταθέσει η Ολυμπιονίκης.

Οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου οδήγησαν άλλες τρεις διακεκριμένες αθλήτριες να καταγγείλουν ότι παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά παλαιότερα από παράγοντες των ομάδων τους, ενώ σύσσωμη η πολιτική ηγεσία επισήμανε την ανάγκη να σπάσει η σιωπή σχετικά με το έγκλημα της σεξουαλικής βίας.

Ο φερόμενος ως βιαστής της κας.Μπεκατώρου ζήτησε να περιμένουν όλοι από τη δικαιοσύνη να ξεκαθαρίσει την υπόθεση, ενώ αποπέμφθηκε από την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και η ΝΔ ανέστειλε κάθε κομματική του ιδιότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος