ertnews.gr

Η Λουτσιάνα Καστελίνα στην ΕΡΤ (video)

21/05 23:50
Η Λουτσιάνα Καστελίνα στην ΕΡΤ (video)

Μια ηγετική μορφή της ιταλικής και ευρωπαϊκής Αριστεράς ξεχωρίζει ανάμεσα στα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Η Λουτσιάνα Καστελίνα μίλησε στην ΕΡΤ και στη Δώρα Αναγνωστοπούλου για τη συνεργασία της με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τους στόχους της αν εκλεγεί στην Ευρωβουλή.

«Είμαι υποψήφια κατά αρχήν επειδή ο Αλέξης Τσίπρας μου το ζήτησε ως ένδειξη αλληλεγγύης ανάμεσα στην ελληνική και την ιταλική αριστερά, αλλά και λόγω της μακράς ιστορικής μου σχέσης με την Ελλάδα. Υπήρξα η πρώτη δημοσιογράφος που συνέλαβε η Χούντα των Συνταγματαρχών. Έγραψα πρόσφατα ένα βιβλίο για την υπέροχη ιστορία της Αργυρώς και του Νίκου, ανταρτών της Κρήτης» είπε η κ. Καστελίνα.

Μιλώντας για τον Έλληνα πρωθυπουργό είπε ότι υπήρξε γενναίος που ανέλαβε την πρόκληση και κατάφερε να κάνει μια νέα αρχή μετά τις αδικίες που επιβλήθηκαν από τις Βρυξέλλες με στόχο να ελαχιστοποιήσει το πλήγμα για τους φτωχότερους. «Αυτό είναι κάτι που δεν θα το έκανε  ποτέ η Δεξιά», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις διαιρέσεις και τα αντίπαλα στρατόπεδα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη σημείωσε πως τα μεγάλα παραδοσιακά κόμματα δεν είναι πια οι πρωταγωνιστές. «Υπάρχει πια μια δεξιά επικίνδυνη, εθνικιστική, φασίζουσα, ρατσιστική, που ενισχύεται. Είναι αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών που εφάρμοσαν από κοινού το ΕΛΚ και οι Σοσιαλιστές», τόνισε.

Όσο για το μέλλον της ΕΕ, επισήμανε πως ο φόβος για τη διάλυσή της μέσα στις επόμενες δεκαετίες είναι υπαρκτός γιατί έγιναν λάθη. «Εμείς είμαστε με την Ευρώπη γιατί είναι απαραίτητη, αλλά αν καταλήξει να είναι υποχείριο των αποφάσεων σε παγκόσμια κλίμακα χωρίς δημοκρατικό έλεγχο, θα χάσει την ταυτότητά της και θα υπάρχει κόσμος που θα υποστηρίζει την καταστροφή της. Αν θέλουμε να σώσουμε την Ευρώπη είναι επιτακτική η αλλαγή της υφιστάμενης πολιτικής που επιβράβευσε το κέρδος και όχι τους ανθρώπους» υπογράμμισε.

Τέλος, είπε πως θα ήθελε να δει τον γραμματέα του συνδικάτου των βιομηχανικών εργατών στο Βέλγιο στη θέση του προέδρου της Κομισιόν. «Ας υπάρξει επιτέλους ένας εργάτης. Αντί για τους τραπεζίτες προτιμώ να διευθύνουν οι εργάτες», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version