Η καρδιά της ΝΔ από σήμερα «χτυπάει» στην Πειραιώς – «Ανεβαίνει ο πήχης της αυτοδυναμίας» λέει ο Κυρ. Μητσοτάκης

O Κυριάκος Μητσοτάκης αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου μετά από 4 χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας, καθώς παρέδωσε τα «κλειδιά» στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά και οδηγήθηκε στο νέο του στρατηγείο στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, στην οδό Πειραιώς.

Η υποδοχή από τα στελέχη της ΝΔ ήταν πανηγυρική. Ήδη από την πρώτη στάση στο κυλικείο: «Κύριε πρόεδρε σηκώσαμε ήδη μανίκια», του είπαν οι εργαζόμενοι. «Θα είμαι πλέον εδώ κάθε μέρα να επιβλέπω τη δουλειά», τους απάντησε χαριτολογώντας.

Στη συνέχεια ανέβηκε σε όλους τους ορόφους και χαιρέτησε τους εργαζόμενους, για να καταλήξει στο γραφείο του στον 3ο, όπου πλέον έχει στηθεί το «στρατηγείο» της γαλάζιας παράταξης και τηλεφώνησε σε συνεργάτες του. Εδώ, θα γίνεται πλέον και ο πρωινός καφές στις 9.00, αρχής γενομένης από αύριο.

Με στρατηγική αυτοδυναμίας για την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση της ενισχυμένης αναλογικής που θα γίνει στις 25 Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το «σήμα» για την έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου.

«Ανεβαίνει ο πήχης της αυτοδυναμίας»

Όπως αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης: «Αυτές οι εκλογές είναι δύσκολες εκλογές και για εμάς στη Νέα Δημοκρατία και θέλω να επαναλάβω ότι η αριθμητική της κάλπης και της ενισχυμένης αναλογικής ειδικά στην περίπτωση που έχουμε πολλά παραπάνω κόμματα στη Βουλή, λειτουργεί ώστε να ανεβαίνει ο πήχης της αυτοδυναμίας».

«Ελπίζω, εύχομαι να επιστρέψω σε αυτό το γραφείο και για να γίνει αυτό πρέπει η νέα δημοκρατία να κερδίσει με μία ισχυρή πλειοψηφία στις εκλογές και ο ελληνικός λαός να κάνει το επόμενο βήμα μετά την κάλπη της 21ης Μαΐου, γιατί τελικά η επόμενη κάλπη είναι αυτή η οποία θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη τετραετία τη χώρα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, προέταξε τις βασικές προτεραιότητές του για την επόμενη 4ετία με κεντρικό σύνθημα καλύτεροι μισθοί για όλους και έμφαση στις τολμηρές μεταρρυθμίσεις. «Ανάπτυξη με λιγότερες ανισότητες ο κεντρικός μου στόχος για την επόμενη τετραετία», τόνισε μεταξύ άλλων, καθώς και «έμφαση πρώτα από όλα στην οικονομία, εκεί παίζεται το μεγάλο παιχνίδι, στις επενδύσεις για καλύτερους μισθούς για μείωση της φορολογίας», ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τοξικότητα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε επιδερμική την πολιτική του Νίκου Ανδρουλάκη. «Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση απέτυχε, όπως απέτυχε και ως κυβέρνηση… γιατί δεν συντάχθηκε με θέματα σημαντικά γιατί έβλεπε μία Ελλάδα που υπήρχε μόνο στο δικό τους φαντασιακό κόσμο, μία Ελλάδα κατάμαυρη που όλα καταστρέφονται , όπου Δημοκρατία υπονομεύεται και αποδειχθηθηκε ότι η Ελλάδα αυτή δεν υπήρχε».

Έστειλε σαφές μήνυμα προς τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές αλαζονείας, ενώ ξεκαθάρισε τη στάση της ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση μετά τις δηλώσεις στελεχών του για 180 έδρες στις επόμενες εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ περιέγραψε τα χαρακτηριστικά που θα έχει η νέα κυβέρνηση και τις διαφοροποιήσεις από την προηγούμενη εφόσον λάβει την εντολή στις προσεχείς εκλογές. «Έχω πει για την επόμενη κυβέρνηση θα έχει πολλές περισσότερες γυναίκες αυτό είναι δεδομένο δεύτερον ότι θα υπάρξει σημαντικότατο rotation. Μπορεί να το εκλάβει κανείς όπως θέλει.

Η πιθανότητα συνέχισης σε ένα υπουργείο είναι περιορισμένη. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν μπορεί να αναλάβει ένα άλλο υπουργείο. Εγώ δεν έκανα δομικό ανασχηματισμό στη διάρκεια της τετραετίας. Έκανα αλλαγές πιο σημειακές. Αυτή τη φορά, προφανώς, θα μιλάμε για μία άλλη κυβέρνηση από αυτή την οποία είχαμε την προηγούμενη τετραετία, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός».

Από την επόμενη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινάει νέο μαραθώνιο περιοδειών με πρώτο σταθμό τη Δευτέρα τη Δυτική Αθήνα, διήμερη επίσκεψη στην συνέχεια στην Κρήτη που αποτέλεσε και προσωπικό του στοίχημα και τρίτο σταθμό τη Θεσσαλία, ενώ θα αρχίσει να «τρέχει» και η νέα γαλάζια προεκλογική καμπάνια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος