Η γραμμή του νέου δικηγόρου της Καϊλή: Πρόκειται για μία μητέρα, η θέση της δεν είναι στις φυλακές αλλά στο σπίτι με το παιδί της

Eνώπιον του δικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, για τρίτη φορά αναμένεται να βρεθεί η Εύα Καϊλή, για την παράταση ή μη της προφυλάκισής της. Στην ίδια αίθουσα για πρώτη φορά από την αποκάλυψη του σκανδάλου Qatargate, θα βρεθεί όμως και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μάρκ Ταραμπέλα, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Σεν Ζιλ.

Ο πρώτος στη σειρά για να βρεθεί ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου ήταν ο συνεργάτης των συνηγόρων του Αντόνιο Παντσέρι – του Ιταλού πρώην Ευρωβουλευτή που έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τις βελγικές αρχές.

Θα ακολουθήσει η ακρόαση της Εύας Καϊλή – κοντά της βρίσκονται οι δύο δικηγόροι της ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος και ο νέος δικηγόρος της ο Βέλγος Σβεν Μαρί και θα ακολουθήσει η ακρόαση του Μαρκ Ταραμπέλα.

Θα εκδοθεί δελτίο Τύπου, όπως και τις προηγούμενες φορές, για το εάν θα συνεχιστεί ή όχι η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή.

Υπάρχει η πιθανότητα εάν η απόφαση είναι αρνητική να ασκηθεί έφεση.

Οι δικηγόροι της κας Καϊλή θα προσπαθήσουν να πείσουν ότι δεν είναι ύποπτη φυγής, όπως επίσης ότι δεν είναι διατεθειμένη να αλλοιώσει στοιχεία και αυτό που τόνισε και ο συνήγορός της Σβεν Μαρί, είναι πως πρόκειται για μία μητέρα και η θέση της δεν είναι στις φυλακές του Χάρεν αλλά στο σπίτι με το παιδί της.

Ανταπόκριση-Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος