Η ΕΡΤ στο εργοστάσιο παραγωγής των F-35 στο Τέξας (video)

Στην καρδιά των F-35 βρέθηκε ο υπουργός Εθνικης Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στο Φορτγουόρθ του Τέξας. Το Ελληνικό αίτημα για 20+20 αεροσκάφη έχει προωθηθεί στο Αμερικανικό πεντάγωνο. Η ΕΡΤ είναι το πρώτο Ελληνικό κανάλι που βρέθηκε στην γραμμή παραγωγής των F-35 και είδε από κοντά πως κατασκευάζονται τα stealth αεροσκάφη.

Στην «φωλιά» των αόρατων αεροσκαφών 5ης γενιάς ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλά με τον πιλότο, δοκιμαστή, των F-35 ο οποίος εξηγεί στον Έλληνα υπουργό, πώς βλέπει ο αεροπόρος την τακτική κατάσταση στο πεδίο μέσα από τους τέσσερις υπολογιστές του cockpit.

Ύστερα από τις σημαντικές συναντήσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Πεντάγωνο και το Κογκρέσο, ο Έλληνας υπουργός πέρασε την πύλη του εργοστασίου παραγωγής του F-35 στο Τέξας.

Μετά από μια ενημέρωση κεκλεισμένων των θυρών, ο κ. Παναγιωτόπουλος και η Ελληνική αποστολή είδε την γραμμή παραγωγής.

«Σε λίγα χρόνια θα υπάρχει και η Ελληνική σημαία στα υπό κατασκευή αεροπλάνα κατά μήκος της γραμμής παραγωγής. […] Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να εντάξει την Ελλάδα στα F-35 είναι μια απόρροια της στρατηγικής συνεργασίας», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Η Ελλάδα έχει ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών για την απάντηση στο αίτημα των πρώτων 20 αεροσκαφών.

Ως τα τέλη της δεκαετίας σύμφωνα με τις παραγγελίες που έχει πάρει η κατασκευάστρια εταιρεία τα F-35 στη Γηραιά Ήπειρο θα φτάσουν τα 550.

Η Ελλάδα με το επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ για 20+20 F-35, γίνεται η 3η χώρα στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, μετά το Ισραήλ και την Ιταλία, που θα κατέχει αεροσκάφη 5ης γενιάς.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος