Η ελληνική σημαία κυματίζει ξανά στην πρεσβεία στο Κίεβο – Δείτε το βίντεο

Βίντεο με την ελληνική σημαία να κυματίζει και πάλι στην ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο ανήρτησε στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια

Την ίδια στιγμή στην ανησυχία που επικρατεί στις Βρυξέλλες ήρθε να προστεθεί το κλείσιμο βασικού αγωγού που μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας.

Πρόκειται για έναν από τους δυο κύριους αγωγούς της Ουκρανίας που μεταφέρει το αέριο από τη Gazprom στην Ευρώπη, με το πρόβλημα να εντοπίζεται στο βασικό σημείο εξόδου το οποίο είναι στα βορειοανατολικά, κοντά στο Χάρκοβο όπου γίνονται σφοδρές επιθέσεις συνεχώς. Επικαλούμενη αυτές τις επιθέσεις η αρμόδια αρχή της Ουκρανίας δήλωσε ότι θα κλείσει αυτό τον αγωγό στις 7 το πρωί της Τετάρτης. Υπήρχε η σκέψη για μια εναλλακτική λύση έτσι ώστε να πάει στον άλλο αγωγό αυτή η ροή του φυσικού αερίου όμως η Gazprom ανακοίνωσε ότι αυτό είναι τεχνικά αδύνατο.

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να βρει λύση και στο πώς θα παρακαμφθεί ο αποκλεισμός που έχει επιβάλει η Ρωσία στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, ώστε να εξασφαλιστεί η εξαγωγή σιτηρών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος