Ο Κυρ. Μητσοτάκης για τους Έλληνες οραματιστές που ζουν στις ΗΠΑ – Από τον Νεγροπόντε ως τον Αντετοκούνμπο

Ειδική μνεία στα εκατομμύρια των Ελλήνων που ζουν σήμερα στις ΗΠΑ έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ιστορικής ομιλίας του στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, αναφερόμενος ιδιαίτερα σε συγκεκριμένους «οραματιστές» όπως τους αποκάλεσε, μεταξύ των οποίων ο Αλμπερτ Μπουρλά, ο Τομ Χανκς και φυσικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Η αποστροφή του κ. Μητσοτάκη:

«Τα τελευταία 120 χρόνια η χώρα σας καλωσόρισε ενθέρμως και ενθάρρυνε καθώς και υποστήριξε τα κύματα μεταναστών που ήρθαν στις ΗΠΑ σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, για να μην αναφέρω τους φοιτητές όπως εμένα, που πέρασα 7 έτη σπουδάζοντας σε αμερικανικά πανεπιστήμια. Εκείνοι που κίνησαν για αυτή τη χώρα δεν ήταν φιλόσοφοι ή ποιητές όπως οι προγονοί τους. Ήταν απλοί εργάτες και ασχολήθηκαν με όποια δουλειά βρήκαν. Όμως παρά το γεγονός ότι δεν ήταν μορφωμένοι, παρά το γεγονός ότι η δουλειά τους ήταν ταπεινή, πάντοτε είχαν τρομερή αποφασιστικότητα και αγκάλιασαν οποιαδήποτε ευκαιρία για ευημερία στη ζωή και για να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους. Τους προσέφεραν ένα λαμπρό μέλλον για να εκπληρώσουν το ιερό καθήκον που έχει κάθε γενιά: η επόμενη γενιά θα πρέπει να ζει καλύτερα από την προηγούμενη. Είχαν την εμπειρία του αμερικανικού ονείρου αλλά ποτέ δεν λησμόνησαν από πού ξεκίνησαν.

Σήμερα οι Έλληνες που ζουν στις ΗΠΑ και τα 3 εκατομμύρια Αμερικανών που αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες συμπεριλαμβάνουν κάποιους ηγέτες στα επίπεδα του δικαστικού σώματος, της πολιτικής, των τεχνών κτλ. Οραματιστές όπως ο Νίκολας Νεγροπόντε, ο Αλμπέρτ Μπουρλά, ο Τζον Κασαβέτης, ο Ελία Καζάν, ο Τζέφρι Ευγενίδης, ο Τζορτζ Πελεκάνος, ο Αλεξάντερ Πέιν και ο Τομ Χανκς και φυσικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!», είπε ο πρωθυπουργός καταχειροκροτούμενος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος