Ιδιαίτερα θερμή η υποδοχή Μητσοτάκη από Μέρκελ – Προσφυγικό και επενδύσεις στη συνάντηση (video)

Προσφυγικό-μεταναστευτικό και προσέλκυση επενδύσεων, με έμφαση στον τομέα της ενέργειας, θα συζητηθούν κατά τις επαφές που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Βερολίνο, στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού, στη Γερμανία μετά τη δεκαετή κρίση που αντιμετώπισε η χώρα μας. Η συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο γίνεται αυτήν την ώρα. Ιδιαίτερα θερμής υποδοχής έτυχε στην Καγκελαρία από τη Γερμανίδα ομόλογό του Αγγ. Μέρκελ, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μετά την παρουσίαση των δύο αντιπροσωπειών, αποδόθηκαν οι καθιερωμένες στρατιωτικές τιμές.

Ο πρωθυπουργός, πριν από τη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, συναντήθηκε με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

«Στενή εταιρική σχέση», την οποία Αγκελα Μερκελ και Κυριάκος Μητσοτάκης «επιθυμούν να εμβαθύνουν περαιτέρω», συνδέει την Γερμανία και την Ελλάδα, αναφέρει η καγκελαρία ενόψει της σημερινής συνάντησης των δύο ηγετών. Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Οι τελευταίες εκλογές αποτέλεσαν ένα σημαντικό βήμα για να τεθεί οριστικά τέλος σε αυτό που εδώ και καιρό ήταν γνωστό ως ελληνική κρίση, τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του συνέντευξη σε γερμανικό μέσο μετά τη νίκη του στις εκλογές του Ιουλίου.

Ιδιαίτερα θερμή η υποδοχή Μητσοτάκη από Μέρκελ – Προσφυγικό και επενδύσεις στη συνάντηση (video)

Σε συνέντευξή του στη FAZ, εξαπολύει πυρά κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, δίνει έμφαση στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας και αναγνωρίζει ότι οι επενδύσεις «δεν θα έρθουν εν μία νυκτί».

Αναφέρει, μάλιστα, ότι για πρώτη φορά μέσα σε δέκα χρόνια υπάρχει μια κυβέρνηση με απόλυτη πλειοψηφία στη βουλή και επιπλέον μια κυβέρνηση που είναι ξεκάθαρα μεταρρυθμιστική. Με ένα κυβερνών κόμμα που κατάφερε να νικήσει τους λαϊκιστές στις εκλογές, χωρίς να τους μιμείται και χωρίς υπερβολικές υποσχέσεις, είπε χαρακτηριστικά».

Σύμφωνα με το Μαξίμου, η πρώτη -μετά τη δεκαετή κρίση- που αντιμετώπισε η χωρά, επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο θα αποτελέσει την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου.

Ο πρωθυπουργός θα βάλει στο τραπέζι των συναντήσεών του συγκεκριμένα ζητήματα, όπως οι ελληνογερμανικές οικονομικές επαφές, η μετανάστευση και η σχέση με την Τουρκία, η ασφάλεια και η συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ο ρόλος μιας ισχυρής Ελλάδας στην περιοχή.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετική είδηση:

Τετ α τετ Μητσοτάκη-Μέρκελ την Πέμπτη στο Βερολίνο (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος