Γκίκας: Στα εθνικά θέματα πρέπει να υπάρχει εθνική γραμμή και ομοψυχία (audio)

Είναι εθνική γραμμή ότι οποιαδήποτε ενέργεια των Τούρκων στην περιοχή του Καστελορίζου, -όπως είναι το ενδεχόμενο να στείλει το γεωτρύπανο-, συνιστά κόκκινη γραμμή, άρα η Ελλάδα δεν πρόκειται να το επιτρέψει δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Κέρκυρα, Στέφανος Γκίκας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Αλφόνσο Βιτάλη, επισημαίνοντας ότι στα εθνικά θέματα πρέπει να υπάρχει εθνική γραμμή και ομοψυχία.

Ο κ. Γκίκας εκτίμησε ότι δεν πιστεύει ότι ο κ. Ερντογάν θα φτάσει στο σημείο να προβεί σε αυτή την επιθετική ενέργεια, καθώς η προσοχή του αυτή τη στιγμή είναι στραμμένη στην Κυπριακή ΑΟΖ. Έχουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα από την ΕΕ, από τις ΗΠΑ ιδιαίτερα από την Γαλλία, σύσσωμη η διεθνής κοινότητα είναι με το μέρος της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας και καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε να μην προχωρήσει η Τουρκία σε ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ. Εμείς ωστόσο- σημείωσε ο κ. Γκίκας- οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι, οι Ένοπλες δυνάμεις μας έχουν αποτρεπτική ικανότητα και την απαραίτητη ισχύ, όμως ένα ατύχημα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Σε ό,τι αφορά τις επερχόμενες εκλογές ο υποψήφιος βουλευτής εκτίμησε ότι η ΝΔ θα είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος