Γιαννάκου: Η κυβέρνηση παραδίδει ασθενή ανάπτυξη, υπερφορολόγηση, επιδοματική πολιτική αντί για στήριξη της εργασίας (audio)

Ως πρώτη κίνηση οι κυρώσεις που θα εξετασθούν και θα εξειδικευτούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την Τουρκία, είναι κάτι θετικό επεσήμανε η υποψήφια στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Αλφόνσο Βιτάλη.

Στο ερώτημα αν οι κυρώσεις που επεξεργάζεται η ΕΕ και το μήνυμα καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας μπορούν να ανακόψουν την Τουρκική παραβατικότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ και στο Αιγαίο η κ. Γιαννάκου μεταξύ άλλων επεσήμανε: « Όχι πλήρως αλλά οι κυρώσεις μπορούν να δώσουν ένα μήνυμα ότι η Ευρώπη μπορεί να λειτουργήσει συλλογικά. Ως πρώτη κίνηση οι κυρώσεις είναι κάτι θετικό. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν, ελήφθησαν με την πλειοψηφία. Ένας αριθμός περίπου 10 χωρών δεν είναι “ευτυχείς”, με αυτό το αποτέλεσμα».

Αναφερόμενη στο αποτέλεσμα των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη και αν είναι αποδυναμωμένος πλέον ο Ερντογάν επεσήμανε, «σε σχέση με εμάς δεν αποδυναμώθηκε, γιατί οι Κεμαλιστές έχουν παρόμοιες, αν όχι χειρότερες απόψεις από τον Ερντογάν».

Σημείωσε ως προς τις επιπτώσεις στο εσωτερικό σκηνικό της Τουρκίας από την εκλογική ήττα του Ερντογάν ότι όσο και να είναι μεγάλη η Κωννσταντινούπολη, ακόμη και για την Τουρκία οι εκλογές είναι εκλογές. Είναι άδηλο το προϊόν μιάς εκλογής και άδηλο το μέλλον.

Αναφερόμενη στην Οικονομία η κ. Γιαννάκου, επεσήμανε πως «είμαστε υποχρεωμένοι να στοχεύουμε στην ανάπτυξη, εμείς δεν καλούμαστε να διαχειριστούμε αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ότι πρέπει να δούμε με σύγχρονο τρόπο τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της χώρας και πρέπει να καταβάλουμε προσπάθειες για να πετύχουμε, ενώ τόνισε πως θα προσπαθήσουμε και είναι θετικό γεγονός ότι ο Βέμπερ λέει ότι πρέπει να εξεταστούν τα πρωτογενή πλεονάσματα, είναι όμως σοβαρό πρόβλημα ότι έχουμε δανειστεί από τα κράτη της ΕΕ και όχι από την Ευρωπαϊκή Ένωση την ίδια.

Επεσήμανε πως λίγο έως πολύ οι πολίτες έχουν διαλέξει μεταξύ κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς και η κεντροαριστερά απέτυχε στη διαχείριση.

Η κ. Γιαννάκου σημείωσε πως «ότι έχει να παραδώσει η κυβέρνηση θα το παραδώσει και αυτό είναι ασθενής ανάπτυξη, υπερφορολόγηση, επιδοματική πολιτική αντί μιας προσπάθειας να στηριχθεί η εργασία και οι δουλειές, αλλά δεν μου αρέσει ο όρος που χρησιμοποιείται περί “καμμένης γης”.»

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος