Γιαννάκου: Ευτυχής που ο κ. Τσιάρας, ένας μη δικηγόρος, πήγε στο Δικαιοσύνης (audio)

Η Μαριέττα Γιαννάκου, βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και πρώην υπουργός, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Αρνητική χαρακτήρισε την μικρή παρουσία γυναικών (μόλις 5) στο νέο κυβερνητικό σχήμα η κα Γιαννάκου και δικαιολόγησε τον μεγάλο αριθμό των μελών του, με την πρόσθεση, στην εποχή μας, νέων τομέων και ντοσιέ στο κυβερνητικό έργο. Υποστήριξε επίσης, ότι ο σχεδιασμός που έχει γίνει στοχεύει στην ταχύτητα των αποφάσεων και την εκτέλεση, αλλά και στο βάθος εκτίμησης των θεμάτων.

 «Έχω τη θεωρία, ότι κανονικά στις κυβερνήσεις αυτοί που συμμετέχουν δεν πρέπει να είναι βουλευτές, πρέπει να υπάρξει πραγματική διάκριση εξουσιών», υποστήριξε η κα Γιαννάκου, αναφερόμενη στην έντονη παρουσία εξωκοινοβουλευτικών στην νέα κυβέρνηση.

Σε ερώτηση για τις επισημάνσεις στο χθεσινό Γιούρογκρουπ προς την ελληνική πλευρά για την διατήρηση των υψηλών πλεονασμάτων η κα Γιαννάκου είπε πως «όποιος νομίζει, ότι επειδή είπαμε εμείς ότι θα μειωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα, η άλλη πλευρά δεν θα μιλήσει καθόλου, κάνει λάθος».

Η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης της φορολογίας και την παροχή κινήτρων, λέγοντας: «Ο Έλληνας είναι ένας πολυμήχανος μικροεπενδυτής, έμπορος από αρχαιοτάτων χρόνων, πρέπει να του δοθεί το έναυσμα να πάρει επάνω του πάλι και να δημιουργήσει μέσα στον τόπο του».

Η κα Γιαννάκου αναγνώρισε ότι σε όλες τις χώρες η λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος και των φυλακών ανήκει στο υπ. Δικαιοσύνης και είπε ότι θα πρέπει να εξηγηθεί για ποιο λόγο αυτή η αρμοδιότητα για τις φυλακές θα περάσει στο υπ. Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας όμως ταυτόχρονα και την κακή κατάσταση στις φυλακές.

Αναφερόμενη στις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα η βουλευτής Επικρατείας έκανε κριτική για την αποκλειστικότητα των νομικών να επεξεργάζονται τέτοια θέματα και χαρακτήρισε κάποιες από αυτές ως «μη λογικές». Επιπροσθέτως η κα Γιαννάκου δήλωσε «ευτυχής που ο κ. Τσιάρας πήγε στο Δικαιοσύνης, ένας μη δικηγόρος».

Όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει την διαγραφή της νέας υπουργού Πολιτισμού, κας Μενδώνη και του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη, από το ΚΙΝ.ΑΛ η κα Γιαννάκου είπε: «Λογικό είναι. Και οι ίδιοι, λυπάμαι να το πω, όφειλαν να έχουν ενημερώσει το κόμμα, στο οποίο ήσαν μέλη», και συμπλήρωσε «αυτά δεν είναι ωραία».

Τέλος σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών και την συγκράτηση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, η κα Γιαννάκου είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε, από κει και πέρα κράτησε κάποιες δυνάμεις οι οποίες του επιτρέπουν να ρυθμίσει ορισμένα εσωτερικά θέματα με μεγαλύτερη ευκολία».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος